ANNONSE
Annonse

Skal bussen vente på deg?

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vær litt grei'a, bussjåfør! skrev Nordre Aker Budstikke, etter å ha observert bussen som feide ut av bussholdeplassen, rett foran nesa på Holger. Hva svarer Ruter selv?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: Fredag beskrev Nordre Aker Budstikke hvordan Holger sprintet avgårde mot 25-bussen, og da han var få sekunder unna – maks tre-fire sekunder – svingte bussen ut av holdeplassen og sjåføren vinket eller gjorde en eller annen armbevegelse mot Holger.

– Det var ikke noe vanskelig for sjåføren å få øye på Holger. Som eneste på strekningen langs Carl Kjelsens vei, spurtende langs fortauet ved Havnabakken mot bussen, med sekken hoppende på ryggen. Bussen sto på holdeplassen med fronten mot Holger.

Situasjonen var heller ikke vanskelig å oppfatte, for de som kom kjørende samme retning som Holger løp, denne fredag ettermiddagen i Carl Kjelsens vei. Som Nordre Aker Budstikke, som tilfeldigvis var på samme sted og så hele situasjonen.

– Kanskje han har en veldig dårlig dag? sa Holger oppgitt og andpusten til lokalavisa, da vi stoppet for å ta en prat med han.

Her kan du lese hele kommentaren i Nordre Aker Budstikke.

Kommentarer

Saken har blitt kommentert både på Facebook-sidene til Nordre Aker Budstikkes og Sagene Avis, og i kommentarfeltet på nab.no.

Flere forteller at de selv har opplevd slike situasjoner. Andre mener at bussen bare bør kjøre for å holde ruta. Her kan du lese kommentarfelet i den opprinnelige saken, eller les mer her.

Hva mener Ruter?

Nordre Aker Budstikke har tatt en prat med kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter. Han sier følgende til lokalavisa:

– Vi har forståelse for at dette er en kjedelig opplevelse. Jeg kjenner ikke denne situasjonen konkret, men bussjåførene som kjører på alle våre linjer skal behandle alle passasjerer med respekt, samtidig som de skal holde rutetiden og ikke gjøre turen lengre enn nødvendig for de passasjerene som er om bord i bussen.

– Hvis noen opplever slike situasjoner som beskrevet fra Carl Kjelsens vei, hører vi gjerne fra passasjerene, slik at vi kan følge opp saken med våre operatører, sier Dahl Johansen.

– Men betyr det at sjåførene ikke skal vente tre-fire sekunder på en passasjer?

– Det er sjåføren som til enhver tid gjør denne vurderingen, svarer Johansen.

Gla'meldinger

Ellers har det vært mange gla'meldinger fra Ruter den siste tiden. 2. april økte frekvensen på mange linjer, både buss, trikk og bane.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse