– Skal folk komme må du ha noe å by på

INVITERT: Helseminister Bent Høie (H) til venstre ble invitert av Maridalen Rotary Klubb og president i klubben, Erik Kreyberg Normann, og takket ja. Her på vei inn til møtet. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Veldig bra oppmøte i den lokale rotaryklubben torsdag, som fristet med ministerbesøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2015 kl 13:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MANGE: Det var mange som møtte opp for å høre på helseminister Bent Høie, i Maridalen Rotary Klubbs møte torsdag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

HELSE: Bent Høie (H) snakket kanskje ikke overraskende om helse, i møtet i Maridalen Rotary Klubb torsdag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Faktaboks Maridalen Rotary Klubb

Rotarys formål er å fremme og styrke viljen til å hjelpe andre som grunnlag for all virksomhet. Maridalen Rotary Klubb er en del av rotary International (tot. 34000 klubber med til sammen 1.2 medlemmer). Klubbens drift finansieres ved medlemskontigent og fond. Pengene brukes blant annet på finansiering av prosjekter både for å støtte opp om nærmijøet og internasjonal bistand.
Kilde: Maridalen Rotary Klubb

NORDBERG: Maridalen Rotary er én av 34000 rotaryklubber verden over. Til sammen har Rotaryorganisasjonen 1.2 millioner medlemmer.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Noen av disse var samlet på i lokalene til Nordberghjemmet torsdag ettermiddag. Slik Maridalen Rotary-medlemmene ukentlig samler seg om forskjellige temaer med og uten foredragsholdere.

Torsdagens møte ble toppet med helseminister Bent Høie (H), som kanskje ikke overraskende skulle snakke om helse.

– Troverdig

– Helseministeren fremstår som troverdig, og ingen tvil om at han kan helsesektoren godt. Jeg tror det virker betryggende på de som mottar budskapet hans, sier presidenten i den lokale Rotary-klubben, Erik Kreyberg Normann.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Tidligere samme uke presenterte Høie sine styringsbudskap, politiske mål og forventninger til sykehusene.

Pasientens helsetjeneste

– Mitt prosjekt som helse- og omsorgsminister er å skape pasientens helsetjeneste. Pasienten skal settes i sentrum, ventetider skal ned og kvaliteten skal heves. Derfor gjør vi flere viktige endringer, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen.

Til rotarymedlemmene fortalte han mer om hvordan målene skal nås.

Blant annet gjennom å bedre utnytte kapasiteten på sykehusene, redusere ventetidene, kvaliteten på fagfolk skal være like god i hele landet, forenkle hverdagen for pasientene, fritt behandlingsvalg og bedre IKT-systemer som skal gi pasienten bedre innsyn og deltakelse i egen behandling

Spørsmål

Det ble også anledning til å stille spørsmål til ministeren.

– Blant annet spørsmål vedrørende selve finansieringsordningen av sykehusene og spesialisthelsetjenesten. Ved fritt behandlingsvalg vil jo pasientene være med på å endre pengestrømmen innen helsetjenestene, oppsummerer Normann.

Han fortsetter.

– Selv om de av oss som er i helsemiljøene til daglig, vet mye om disse planene, så dukker det jo opp flere nye ting underveis, ettersom planene konkretiseres. Spesielt spennende blir det når fritt behandlingsvalg nå skal testes ut innen psykiatri- og rusbehandling, legger Normann til.

Stas

Som nok var veldig fornøyd med det store oppmøtet torsdagskvelden på Nordberg.

– Skal folk komme, så må du ha noe å by på!

– Klart det er stas for oss at helseministeren tar seg tid til å komme hit. Det er jo også med på å gjøre kubben vår interessant som møteplass. Høie er jo stadig i media, men det er jo noe annet å kunne møte han direkte, og også få muligheten til å stille spørsmål, sier Normann.

Andre navn ut i rotarymøtene utover våren, er blant annet tidligere finansminister Kristin Halvorsen - nå fra Cicero om klimautfordringene, Hanne Rohde om politiledelse, og Elizabeth Hjul om kundens møte med handelsstanden i fremtiden.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse