Brannvernuken 2008: Skal inspirere til brannsikkerhet

Her fra en tidligere branndag.

Over 300 brannstasjoner åpner dørene for publikum når den årlige Brannvernuken arrangeres 15.-21. september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2008 kl 12:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Over 300 brannstasjoner åpner dørene for publikum når den årlige Brannvernuken arrangeres 15.-21. september. Den landsdekkende kampanjen skal inspirere barn og voksne til å sjekke brannsikkerheten hjemme.

- Vi går inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet når vi nå skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Åpen dag

I Oslo er det Grorud brannstasjon som åpner dørene. Lørdag 20. september arrangerer Oslo brann- og redningsetat åpen dag på Grorud brannstasjon fra kl 11.00 til 14.00. Arrangementet er åpent for hele Oslos befolkning.

På programmet står det demonstrasjoner av røykdykkere, fettgryte, gasseksplosjon og hurtigfrigjøring fra bil.

I tillegg blir det mange barneaktiviteter som eksempelvis spørrekonkurranse, sitte i brannbil, besøke brannstasjonen og holde vannslangen. Det vil også være salg av mat og drikke.

Barn opptatt av brannfare

I fjor fikk stasjonene besøk av nærmere 160 000 mennesker. På brannstasjonene får barn og voksne opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og prøvesitting i brannbiler er noe av det publikum kan oppleve. Dessuten vil det bli delt ut 90 000 brannverncaps til barna.

- Vi ser at barna er svært opptatt av brannfare, blant annet fordi de lærer om det i barnehagen og på skolen. Barna er blant våre viktigste ambassadører for å øke brannsikkerheten i hjemmet, sier Kalheim.

Mer enn 1 av 4 foreldre har opplevd at barna uoppfordret har tatt opp eller påpekt ting rundt brannsikkerheten hjemme. Dette viser en fersk undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for If Skadeforsikring i forbindelse med Brannvernuka.

Kampanjen organiseres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring. På landsbasis involverer kampanjen 224 kommunale og interkommunale brannvesen, i tillegg til mange lokale If-kontor og el-tilsyn.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse