Skal øve og spise sunt før finalen

Radioclowns skal forsvare Oslos ære i Bandwagon.

BANDWAGON-VINNERE: Radioclowns på scenen i Skateparken der de vant Oslo-finalen i Bandwagon. FOTO: Foto: Magne Mellem Enoksen

Etter å ha vunnet Oslos Bandwagon-finale er planen satt for den siste uka før regionsfinalen i Lillestrøm. Radioclowns skal selvfølgelig øve, og passe på karbohydratene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.09.2013 kl 12:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SPENTE FØR FINALEN: Radioclowns vant delfinalen i Gamlebyen Skatepark og skal nå videre til Bandwagons Stor-Oslo-finale i Norges Varemesse i Lillestrøm. F.v Erik Richard Skovli, Torkel Skaug, Erlend Kristiansen Jåsund, Emil Eriksen og Mathilde Degland. FOTO: Foto: Trine Solberg

Trikkehallen/Kjelsås: Den neste uka blir den siste før Stor-Oslo samler sine lokale vinnere i Norges Varemesse i Lillestrøm den 28. september.

Etter å ha landa litt etter forrige ukes suksess i Oslofinalen i Gamlebyen Skatepark, skal Radioclowns' kommende uke gå med til å mye øving, både som band og individuelt.

- Også skal vi spise riktig og, passe oss for karbohydratene, legger bandets morroklump, Emil, til.

LES OGSÅ: Radioclowns er Bandwagon-vinnere

Tøff konkurranse

Bandet består av bassist Torkel Skaug, vokalist Erlend Kristiansen Jåsund, gitarist Erik Richard Skovli, trommis Mathilde Degland og keyboardist Emil Eriksen.

Noe av det første de gjorde etter å ha vunnet i skateparken var å høre på konkurransen de får i Lillestrøm. Og den er tøff.

- Det er noen veldig flinke folk, sier Erik.

- Dette er jo det beste fra hver avis, så det blir jo vanskelig å vinne dette. Men vi skal prøve, sier Erlend.

Likevel er ikke nervene helt i høyspenn enda, men det regner de med at kommer.

- Jeg er hvertfall sånn at jeg er veldig nervøs akkurat når vi går på, men når sangen kommer i gang så går det over, forteller Erik.

LES OGSÅ: Slapp seg løs etter Kvelertak-konsert

Får artistråd før finalen

I Lillestrøm får Radioclowns og de andre finalistene selskap av BigBang og Vinni som skal spille konsert under finalen.

De får også et møte med Ole Ivars William Kristoffersen, som skal dele av sin erfaring og kunnskap om musikkbransjen.

Og selv om rockebandet Radioclowns ligger et stykke unna Ole Ivars både sjanger- og aldersmessig, tror finalistene de kan få gode råd av dansebandlegenden.

- Selv om vi ikke spiller helt det samme som han gjør så er han jo en erfaren musiker som vet hva han driver med, og som kan gi oss noen gode musikertips, mener Torkel.

- Han vet jo hvordan dette fungerer.

SE BILDESERIE FRA OSLO-FINALEN I BANDWAGON

Aldri spilt så bra

Flinke folk og tøff konkurranse møtte de også i Oslo og bandet virker fortsatt overveldet over å ha vunnet Oslo-finalen.

- Jeg ble så glad at jeg glemte sekken min, med macen og alt, sier Emil.

Spesielt trommeslager Mathilde fikk skryt av juryen i skateparken, som besto av daglig leder og bookingsjef i Miniøya, Louise W. Prestgaard, redaktør i musikkmagasinet Panorama, Henning Poulsen og musiker Eirik Myhr.

- Det er jo veldig gøy å høre at man er god. Jeg ble jo litt sjokka når hun sa navnet mitt.

Låta de er videre med, "Goodbye", har de spilt lenge, både i øvingslokalet og på scenen, men aldri har den blitt spilt så bra som den ble i skateparken.

- Det er jo litt fordi vi bare spilte én sang, vi måtte liksom gi alt vi hadde på den ene låta.

Får platekontrakt

Regionsfinalen i Lillestrøm er den siste delfinalen i Bandwagon, og her kjemper finalistene om en plass i den nasjonale finalen i Namsos 16. november.

En plass i finalen i Namsos betyr en sjanse til å vinne platekontrakt med Warner Music, eksponering i strømmingtjenester, oppfølging av Rock City og en plass på scenen på Norwegian Wood 2014.

LES ALT OM BANDWAGON HER

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse