Skal presentere nedre Grefsen-standpunkter før valget

Marianne Brenna, Kim Nordlie, Benedicte Bull og Tom Ole Bergerud fra Aksjonsgruppen stopp ødelegging av nedre Grefsen etter deputasjon på rådhuset i fjor høst.

Aksjonsgruppa Stopp ødelegging av nedre Grefsen jobber med en sammenstilling av hva de politiske partiene mener om småhusområdets fremtid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.08.2017 kl 19:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Torsdag fikk Nordre Aker Budstikke tilgang til byrådspartienes svar på en rekke spørsmål stilt av Aksjonsgruppa på nedre Grefsen.

Arbeiderpartiet, SV og MDG svarte blant annet at de ikke har tatt «endelig stilling til hvilken status Nedre Grefsen skal ha i det endelige forslaget til ny kommuneplan. Samtidig mener A, MDG og SV at det ikke er aktuelt med sterk fortetting av småhusområdet på Nedre Grefsen nå».

Les svarene her.

Har spurt alle partier

Aksjonsgruppa nedre Grefsen mener artikkelen kan gi inntrykk av at det kun er byrådspartiene som har mottatt spørsmål fra dem. Dette er feil, understreker de overfor Nordre Aker Budstikke.

– Spørsmålene har gått til alle bystyrepartier, pluss Senterpartiet, sier Kim Nordlie og Tom Ole Bergerud, på vegne av aksjonsgruppa.

LES OGSÅ: Arrangerer dialog- og debattmøte om byutvikling og fortetting 30. august

Vil ikke ta standpunkt før valget?

– Byrådspartiene kan i beste fall tolkes som om de er på gli. Den mest sannsynlige tolkingen er at de ikke vil avsløre sitt egentlige standpunkt før valget. Rødt svarer ikke, sier Nordlie og Bergerud.

Da Fremskrittspartiets forslag om ikke å prioritere nedre Grefsen som utviklingsområde i inneværende bystyreperiode, var oppe i bystyret i fjor høst, var det bare Rødt og KrF som stemte for. Etter at Høyre og Venstre snudde tidligere i år, har imidlertid Rødt vært mer avholdene.

– Begrunnelsen for dette var fra vår side i fjor var at prosessen på langt nær hadde vært demokratisk god nok. Dermed er det ikke automatikk i at vi mener Nedre Grefsen skal tas ut som utviklingsområde i planen når den nå revideres, sa Rødts gruppeleder Bjørnar Moxnes til Aftenposten i juni.

Presenteres for beboerne

Frp, Høyre, Venstre, KrF, og Sp har ifølge Nordlie og Bergerud svart positivt på alle spørsmålene, sett med Aksjonsgruppens øyne.

– Disse partiene vil med andre ord at småhusplanen skal gjelde på nedre Grefsen, og man skal IKKE rive velfungerende boområder. Noen partier har svart i Ja/Nei-form slik vi ba om. Andre har hatt en mer utfyllende tekst, legger de til.

Aksjonsgruppa sier videre at de vil følge opp partiene på de spørsmålene der svarene ikke er sikre, og deretter presentere dette for alle beboere på nedre Grefsen, like før stortingsvalget 11. september.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse