ANNONSE
Annonse

Skal selge 40.000 bøker

Og blant alle bøkene ligger også store bokskatter, som for eksempel førsteutgaven av Hamsuns "Ved Rigets port".

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2012 kl 12:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BERG: Helt siden 1976 har Lions Club Berg arrangert bokmarked, det skal de også neste helg - fra og med 3. november, på Vestre Aker skole.

Og det er ikke få banankasser med bøker som står lagret i Sivilforsvarets bunker på Bakkehaugen, og som Lions disponerer. Hele året henter, mottar og sorterer medlemmene bøkene, frem til årets store bokmarked.

Inntektene fra boksalget går uavkortet til eksempelsvis hjelpetiltak i nærmiljøet, nasjonalt og internasjonalt, seniorsentrene og sykehjem i bydelen, speidern, ungdomsarbeid, eller også til eksempelsvis øyeklinikker i Uganda og Malavi, for å nevne noe.'

LES OGSÅ: Dyslektikeren som ble skribent

Bokskatter

På bordet i bunkersen er noen av kommende markeds største bokskatter lagt utover.

LES OGSÅ: DENNE HUNDEN KOSTER 100.000

- Her er blant annet en godt ubrukt og gammel «Skikk og bruk»-utgave. Jacob Bull ligger der, flotte polfarerbøker, «Histoire de Ciceron» , og ikke minst flere førsteutgaver av Knut Hamsun, blant annet «Ved Rigets port».

Første mann eller kvinne

- Det blir førstemann eller -kvinne til mølla! Det er klart at slik som «Ved Rigets port» vil koste endel mer enn de andre mer «vanlige» bøkene. Men når det er sagt, «avdelingen» som pleier å være mest populær på markedene, er «kunst og lokalhistorie». Men vi har jo bøker for alle - i alle sjangre, nesten nye bøker og godt brukte gamle bøker. Så det bør være noe for enhver smak på bokmarkedet, ifølge Henning Stene, Harald Eikeland og Odd Bryhn.

LES OGSÅ: Slenger seg på husmorporno-bølgen

I tillegg til bøker, selges også blant annet noter, LP-plater, CD/DVD'er og gamle kassetter.

- Bokmarkedet varer i hele ni dager, og etter en uke, lørdagen etter fylles det opp igjen med nye «gamle» bøker. Mange av kundene kommer igjen år etter år. Noen er profesjonelle oppkjøpere, mens andre kanskje «bare» er lidenskapelig opptatt av å lese bøker, ifølge Lions-gutta.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse