Skal sørge for at humla suser i skolehagen

Et skikkelig humlelag og kreftene bak den nye skolehagen ved Grefsen skole: Honorata Gajda, fra Norsk botanisk forening er ekspert på etablering av enger og slåttemark, Ingvild Asmervik, økolog og leder i faggruppa La humla suse, Eivind Nitter, økolog i landskapsperspektiv, Bjørn André Kildalen, Grefsen skole Birthe Biermann, Grefsen skole, Tore Falle, skolehageansvarlig i Utdanningsetaten og Marthe Bjerkåsholmen. FOTO: Undervisningsbygg

Og det skal blomstre: – Dette skal bli byens fineste skolehage, sier skolens kontorleder Birthe Biermann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2018 kl 15:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN:– Humlevennlige skoler, merk deg begrepet. Når Oslo blir miljøhovedstad i 2019, skal skolene i Oslo for lengst ha sørget for gode levevilkår for humlene i byen for å øke det biologiske mangfoldet, ifølge pressemelding og Undervisningsbygg.

Skolehagen på Grefsen skole blir pilot i prosjektet: Humlevennlige skoler.

– Her skal skolehagen rustes opp med vanntilførsel, nye vekstkasser, dyrkningsfelt og blomstereng. Dette blir en oase for byens pollinerende insekter og lærerne og aktivitetsskolen (AKS) kan bruke skolehagen i undervisning, står det videre.

Skolehagen har ligget brakk de siste to årene etter at plassen ble benyttet til anleggsrigg. Nå er kreftene i Undervisningsbygg, skolen og foreningene La humla suse og Norsk Botanisk forening forente, og klare for forbedring.

Se bildet større

Energi og miljøingeniør Marthe Bjerkåsholmen gleder seg til skolehagen på Grefsen blomstrer igjen. FOTO: Undervisningsbygg

Skal bli fineste

– Målet er klart. Dette skal bli byens fineste skolehage, sier skolens kontorleder Birthe Biermann.

Bakgrunnen for engasjementet i skolehagen på Grefsen er Undervisningsbyggs energi og miljøstrategi, som sier at det skal legges til rette for humlevennlig beplantning.

– Dette vi gjør her er konkrete tiltak for å øke biologisk mangfold ved skolene til Undervisningsbygg, sier energi og miljøingeniør Marthe Bjerkåsholmen.

Sammen med Eivind Nitter som er økolog i landskapsperspektiv og Ingvild Asmervik, økolog og leder i faggruppa La humla suse, ser Bjerkåsholmen på tiltak for å øke det biologiske mangfoldet.

Egen blomstereng

Honorata Gajda fra Norsk botanisk forening er ekspert på etablering av enger og slåttemark bidrar med innspill for å lage en egen blomstereng ved skolen.

Marthe Bjerkåsholmen får også god hjelp fra skolehageansvarlig i Utdanningsetaten Tore Faller, Birthe Biermann på Grefsen skole og hennes kollega Bjørn André Kildalen som er baseleder i aktivitetsskolen. De ønsker at Grefsen skolehage skal skinne sommeren 2019, og grunnlaget legger de allerede i år.

Så da er vel bare å la humla suse på Grefsen.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse