Spøkelseshus i Kjelsåveien: - Skal tas vare på!

Ærverdige Kjelsåsveien 49 c ser nesten littskummelt ut der det står forfallent og slitt ovenfor Disen skole. Kristin Tufte Haga

Hva skjer egentlig med Kjelsåsveien 49c? – En mulighetsstudie er under utarbeidelse, i følge Trygve Berg i Omsorgsbygg Oslo KF.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.02.2010 kl 08:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ærverdige Kjelsåsveien 49 c ser nesten litt skummelt ut der det står forfallent og slitt ovenfor Disen skole.

DISEN: Det gamle ærverdige huset i Kjelsåsveien 49c, eid av kommunale Omsorgsbygg Oslo KF, ser slitent og forfallent ut. Både Budstikka og beboere lurer nå på hva som egentlig skal skje med bygget - og om det i det hele tatt skjer noe? For ting tar tid.

— Enig i at ting kan ta litt tid, men mulighetsstudier er under utarbeidelse, som også omfatter tilliggende eiendommer - man ønsker å vurdere eiendommene ut fra et helhetlig perspektiv, ifølge prosjekt- og utviklingsdirektør i Omsorgsbygg Oslo KF, Trygve Berg.

— Reguleringsmessig status og eventuelt endring av dette må følge vanlige rutiner for denne type arbeid. Erfaringsmessig er dette prosesser, spesielt reguleringsarbeid, som tar tid, men som også skal kunne gi et godt beslutningsgrunnlag for endelig løsning!

— Dette er en eldre bygning i dårlig forfatning, og som også er bevaringsverdig. Eiendommen står på bestillingslisten for barnehageprosjekter for ferdigstilling i 2013, men blir vurdert flyttet frem til 2012. Og vedrørende oppfølging av eiendommen blir denne fortløpende kontrollert av vår egen eiendomsavdeling. Dette omfatter også nødvendig sikring av eiendommen i forhold til bevaring og skader, sier Berg.

Bygningen i Kjelsåsveien 49c er en del av tidligere Grefsen Folkesanatorium.

LES OGSÅ: Vonde minner på Teknisk museum

LES OGSÅ: Ingen erstatning til sanatoriebarna

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse