Skallet ned dørvakt etter eksamensfest

Eksamensfeiringen endte med å koste den 27 år gamle mannen 11.000 kroner og 30 dager i fengsel.

Etter tolv øl og noen tequila-shots gikk ikke eksamensfeiringa helt som planlagt for en 27-år gammel mann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2009 kl 14:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN/OSLO TINGRETT: Mannen skulle feire at eksamen på BI var overstått. Festen ble holdt på Studentenes hus i Nydalen den 26. februar i år. Da saken mot mannen nylig ble behandlet i Oslo tingrett forklarte han at han trolig drakk tolv små øl og noen tequila-shots, og at han husker svært lite av selve hendelsen.

Kontaktet dørvakten

Fornærmede var også på fest i lokalene, og tok kontakt med en dørvakt etter at 27-åringen oppførte seg ufint like før midnatt. Da dørvakten ville eskortere 27-åringen ut av lokalene hoppet han på fornærmede og slo han flere ganger i ansiktet og halsen.

Dørvakten grep inn og fikk etter litt kontroll på 27-åringen som ble ført ut av lokalet med håndjern. Da han ble bedt om å sette seg ned utenfor lokalet skallet han til dørvakten som fikk en liten blåveis over venstre øye.

30 dagers fengsel

Mannen som ble overøst med slag inne i lokalene kontaktet senere på kvelden Legevakten. Her fikk han i først omgang konstatert hevelser i ansiktet og overfladisk skrubbsår. Mannen kontaktet Legevakten på nytt senere på kvelden da han hadde kastet opp tre ganger. Da ble det konstatert hjernerystelse.

27-åringen er ikke tidligere domfelt, men må nå sone 30-dager i fengsel for den utagerende eksamensfeiringen. Retten ser svært alvorlig på hendelsen fordi det dreier seg om uprovosert vold i alkoholpåvirket tilstand. 27-åringen må også betale 9.000 kroner i erstatning og 2.000 kroner i saksomkostninger etter hendelsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse