– Skam deg Sylvia Brustad!

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (FrP) er opprørt over utskrivningspraksisen ved Ullevål Sykehus.

– Vi har et uverdig helsesystem i Norge. Helse- og omsorgsministeren burde skamme seg, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (FrP).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.02.2008 kl 16:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (FrP) har lest bydelsoverleges uttalelser i Nordre Aker Budstikke om Ullevåls utskrivningspraksis. Hun er opprørt over helsesituasjonen i Oslo kommune – men også på landsbasis.

– At innsparinger i helse-Norge først og fremst går utover de svakeste i samfunnet, er ikke noe nytt. Men det er første gang jeg har sett så sterke uttalelser fra en bydelsoverlege, sier Listhaug, som også vil ta kontakt med bydelsoverlege Georg Semcesen.

Dør på vei til sykehjem

– Det er meget alvorlig at sykehusene skriver ut gamle, syke og svake mennesker på denne måten. Det har til og med skjedd at pasientene har dødd på vei fra sykehus til sykehjem. Vi har flere ganger forsøkt å nå frem til helse- og omsorgsministeren om den dramatiske helsesituasjonen, uten å lykkes, sier Listhaug.

– Nå må Sylvia Brustad (Ap) ta signalene på alvor, også fra de ansatte rundt omkring på sykehusene – både i Oslo kommune og ellers i landet. Det er hun som har det øverste politiske ansvaret for helse-Norge.

Ikke mer penger

Og at bydelsbudsjettet sprekker på grunn av overforbruk av sykehjemsplasser, kan byråden gjøre lite med.

– De pengene vi har - har vi fordelt. Regjeringen har kuttet overføringene til kommunene. Skal det bli mer romslig i helse-Norge, må det bevilges mer penger fra regjeringshold. Vi vil uansett igjen ta den alvorlige situasjonen opp med vår stortingsgruppe, sier Listhaug.

Det har ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å få en kommentar fra helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse