- Skar gir mange muligheter

- Det er god plass og mange muligheter for Skar leir, sier BU-leder Egil Ihlen (H). Foto: Krsitin Tufte Haga

- Jeg tror det kan bli plass til både eldresenter, barnehage, kultur og kafe på Skar, sier BU-leder Egil Ihlen (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Skar: Byutviklingsyråd Merete Agerbak Jensen (H) har bekreftet at Oslo Kommune kjøper Skar leir innerst i Maridalen.

- Hvis man klarer å møte de miljømessige driftutfordringene for Skar, tror jeg det er mange muligheter for den tidligere militærleiren innerst i Maridalen, sier leder av Nordre Aker bydelsutvalg (BU), Egil Ihlen (H).

Utredes

- Men før man kan bestemme noe som helst om hva som kan etableres på Skar, skal byrådet utrede mulighetene. Det er mange vurderinger som må gjøres, ikke minst miljømessig, men også bygningsmessig, sier han.

Ihlen tror uansett ikke på noen kjempebarnehage med flere hundre unger i den gamle militærleiren.

- Det tror jeg det ikke vil bli behov for. Jeg mener en friluftsbarnehage for 60 – 70 unger fra området i og nær Maridalen vil være den beste løsningen. Eventuelt kan bussing fra Brekkekrysset være en miljøvennlig transportmulighet, sier han.

Eldresenter

- Dessuten trenger eldresenteret i Maridalen et fast sted å være. Og hva hadde da passet bedre enn lokaler på Skar, lurer Ihlen.

Ifølge BU-lederen er Skar av stor interesse for mange, også for lokale kulturpersonligheter som blant andre musikerne og komponistene Jens Christian Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær, i tillegg til filmskaper Karin Julsrud. Alle tre er Nordre Aker-beboere.

- Et kulturelt miljø innerst i Maridalen hadde laget en fin ramme rundt Skar. I tillegg hadde det vært flott med en kafe på stedet, om ikke åpen hver dag, så i hvert fall i helgene.

Men Ihlen stopper ikke der:

- Det er god plass på Skar. Kanskje stedet også kunne blitt brukt i skolesammenheng, som et sted for alternativ undervisning?

I BU- Vi ønsker uansett at bydelen skal bli med på å påvirke Skars fremtidige bruk. Hvis det blir tid og anledning vil BU muligens behandle en generell drøfting rundt Skar allerede i neste BU-møte, som er torsdag 6. september, sier Ihlen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse