ANNONSE
Annonse

Se hva Nab.no's lesere mener i kommentarfeltene!

Skar leir er okkupert

Tomten omfatter totalt 200 mål, hvorav ca. 145 mål er skogseiendom. Midt i bildet ses den gamle kommandantboligen (t.h.) og lagerbygningene der barnehagene er planlagt. Den gamle messa ligger til høyre i bildet. De tidligere boligene skimtes til venstre.

Husokkupantene fra Hausmannsgate 42 har flyttet inn i Skar leir i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2010 kl 13:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN: Husokkupantene fra Hausmannsgate 42, som torsdag morgen klokka seks ble kastet ut, har flyttet inn i tidligere forvarslokaler i Skar leir i Maridalen, skriver Dagbladet.no.

LES OM AKSJONEN I HAUSMANNSGATE HOS ØSTKANTAVISA

"Kjære naboer, Nordmarka- og Maridalens venner I dag bosatte vi oss i seks av de gamle husene på Skar leir i Maridalen (Oslo). Tidligere bodde det seksti mennesker her. Nå har stedet stått tomt i over fem år uten å være i bruk av eieren, øde og forlatt uten tilsyn over nærområdet og naturen," skriver okkupantene på sine nettsider.

- Folk trenger hus

Okkupantene, som kaller seg Øko-kollektiv Skar, mener at okkupasjonen ikke går mot Oslo kommunes interesser i leiren. De mener bosetting i leiren som de siste årene har stått tom, tvert i mot vil være positivt for området.

"Gruppen vår består av unge, miljøbevisste mennesker, som har fulgt denne utviklingen med stor bekymring. Nå har vi tatt disse husene i bruk som våre hjem med de plikter (ansvar) og rettigheter (husfred) som medfølger. Dette for å finne en løsning på den stadig økende boligkrisen, og for å sette en stopper for den nåværende situasjonen på Skar, der husene er forlatte og står i fare for ødeleggelse. Folk trenger hus, hus trenger folk," skriver okkupantene.

Oslo kommune ønsker å anlegge en storbarnehage med opp mot 400 barn i Skar leir. Det er også ønsker om et markasenter med kafe, leirskolemuligheter med mer. Mulighetene for dette er under utredning.

LES MER OM PLANENE FOR, OG DEBATTEN RUNDT, DEN FRERMTIDIGE BRUKEN AV SKAR LEIR HER

Rundt 20 personer deltar i okkupasjonen av husene, der de også planlegger å åpne en kafé for møte- og informasjonsvirksomhet og kunstutstillinger, skriver NRK.

"Til sommeren har vi planer om å starte en økologisk hage og et solpanelprosjekt," skriver okkupantene videre.

Politiet avventer

Politiet har ikke foretatt seg noe, og opplyser til Dagbladet.no at kommunen som eier må ta en vurdering på dette.

- Vi har hørt at de har funnet et nedlagt hus de har tatt tilhold i. Det er lokaler som ikke er i bruk, og som tidligere har tilhørt forsvaret, sier operasjonsleder Heidi Grundstad i Oslo politidistrikt til avisen.

I følge aksjonistenes nettside er det 20 mennesker som har tatt bolig i seks av byggene i leiren.

HVA MENER DU OM AT OKKUPANTENE FRA HAUSMANNSGATE HAR BOSATT SEG I SKAR LEIR? KOMMENTER SAKEN I KOMMENTARFELTET UNDER

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse