Gnarly, dude! Skatere kan få status som toppidrettsutøvere

TOPPIDRETT: Skating er ikke lenger bare en undergrunnsbevegelse. Nå skatere ha status som toppidrettsutøvere.

Skatere kan slippe verneplikten fordi de er toppidrettsutøvere

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2009 kl 08:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nå kan også skatere søke om status som toppidrettsutøvere. Dermed kan de også søke om fritak fra verneplikten.

Olympiatoppen skal nemlig vurdere skatere på lik linje med alle andre idrettsutøvere, men har overlatt jobben med å rangere søknader fra skatere til Norsk Organisasjon For Rullebrett (NORB). Organiasjonen jobber med å tilrettelegge for skatere over hele landet, og kjenner dermed det norske skatemiljøet godt.

Må være gode rollemodeller

Potensielle søker må imidlertid innfri en del krav dersom de skal kjempe om status som toppidrettsutøver. Blant annet legger NORB til grunn at søkerne må ha deltatt i flere konkurranser de to siste år og at de er gode rollemodeller.

- Skatere som promoterer overdrevent alkoholbruk eller liberale holdninger til illegale rusmidler vil ha liten troverdighet, skriver NORB på sin hjemmeside.

Les mer på norb.no

Slipper eksersis

Får man status som toppidrettsutøver, får man også slippe å møte i førstegangstjenesten. Forsvaret, Norges Idrettsforbund og Olympiske Komitè (NIF) inngikk 1. februar 2005 en samarbeidsavtale for å støtte unge vernepliktige toppidrettsutøvere i idrettssatsingen.Det vil si at inntil 250 toppidrettsutøvere årlig kan gis anledning til å bli fritatt for førstegangstjeneste i Forsvaret.

Utøverne vil da bli overført til vernepliktsreserven og vil ikke bli innkalt i fredstid.

Har søkt

For 2009 har NORB alllerede fått inn tre søknader fra skatere som ønsker å bruke tiden på frontside handplant og kickflip indy grab i vertrampen i stedet for eksersis på appellplassen.

Les mer på Tacky.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse