Skattelistene legges ut onsdag

Illustrasjonsfoto

Lurer du på hvor mye sjefen tjener? Eller hvem i bydelen som har høyest inntekt eller størst formue? Onsdag klokken 03.00 offentliggjøres skattelistene igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2008 kl 16:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Omtrent samtidig som skattelistene offentliggjøres, blir de saftige tallene lagt ut på nesten 150 norske nettsteder. Dermed kan Ola Dunk kose seg med å søke frem naboens ligninger. Via skattelistene kan du finne ut både nettoinntekt og formue til den du måtte ønske, samt hvor mye vedkommende har bidratt med i skatt til norske myndigheter.

Søk på bydelsnivå

På Lokalavisene Oslos nettsider har vi gjort søket mer lokalt. Her kan du blant annet søke deg frem til de hundre personene i din bydel med høyest inntekt eller størst formue, i tillegg til hvem som betaler mest skatt.

Men ikke alle er like fornøyde med offentliggjøringen av skattelistene.

– Ren kikking

– Dette er ren kikking i folks private opplysninger, sier administrerende direktør Jon H. Stordrange i Skattebetalerforeningen i en pressemelding.

Skattebetalerforeningen lanserte mandag en underskriftskampanje for å få en slutt på offentliggjøringen av listene.

– Vi lanserte denne kampanjen fordi vi mener det er viktig å markere overfor politikerne at motstanden mot skattelistene er svært stor, sier Stordrange.

Grundigere journalistikk

Ifølge Redaktørforeningen er det viktigste argumentet for at listene bør være offentlige at det gir muligheter for en grundigere journalistikk enn de typiske kjendislistene.

– Det er mye vanskeligere å kartlegge systematiske endringer over tid - og for eksempel se på formueforskyvninger mellom grupper og områder - hvis søket er begrenset, sier assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening Arne Jensen til VG Nett.

Her kan du søke i Nordre Aker Budstikkes skattelister

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse