Skeid må spille hos fienden, og studenter skal bo på 2 kvm

Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård fra møtet mellom Kjelsås og Skeid på Grefsen stadion 25. mai 2015. At dette blir Skeids hjemmebane i 2016, er lite trolig. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skeid må spille hjemmekampene sine i 2016-sesongen på Kjelsås' hjemmebane Grefsen stadion. Og Studentsamskipnaden tilbyr studentboliger i containerbokser på Ullevål, for 850 kroner måneden, fra neste semester.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/ULLEVÅL: Det er henholdsvis Skeid.no og Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus som bringer de to nyhetene fredag morgen.

Det er imidlertid verdt å notere seg dagens dato, 1. april.

Studentbolig etter japansk modell

«På tomten vest for Domus Athletica hvor det i dag kun er en byggeplass vil det om få måneder stå et splitter nytt studenthus, klart til innflytting» skriver SiO på sine nettsider. Saken er også delt på samskipnadens Facebook-sider.

Begrunnelsen er at det hver august står mange studenter på venteliste til SiOs studentboliger. SiO har i dag mange studentbyer og -boliger i Nordre Aker, som på Kringsjå, Sogn, i Nydalen, Lillo, og på Ullevål.

«Studenthuset vil bli basert på den japanske kapsel-hotell stilen, og vil romme 2000 nye enheter. Hver student vil få et rom på 2 kvm. Studentkapslene vil holde høy standard, med Wifi og egen tv-skjerm. Hver kapsel har et lite oppbevaringsrom, og alle studentene vil ha tilgang på felles kjøkken, bad og oppholdsrom» skriver SiO, og legger til at husleien vil være beskjedne 850 kroner i måneden.

(Saken fortsetter under bilet)

Se bildet større

Gode nyheter? Billig og trangt, men dette er vel en aprillsnarr fra SiO? SKJERMDUMP: SIO.NO

Skeid til fienden

NFF har satt foten ned for bruk av Nordre Åsen som kamparena i Norges tredje øverste divisjon, skriver Skeid.no. Det er mangler i henhold til forbundets arenakrav, om blant annet tribune, flombelysning og parkering som har fått NFF til å sette foten ned for Skeidbanen.

«Skeid har i lengre tid arbeidet med flere alternativer, og har denne uken kommet til en avtale med både NFF og Kjelsås om bruk av Grefsen Stadion. Dermed vil både Skeid og våre naboer i blått benytte seg av Grefsen Stadion som hjemmebane den kommende sesongen» heter det på Skeid.no.

– Når vi først må spille hjemmekampene våre et annet sted enn på Nordre Åsen, så er vi fornøyde med å få til denne avtalen. Grefsen Stadion er en kort trikketur unna Nordre Åsen, og vi håper at alle våre fans tar turen til våre hjemmekamper i år. Forhåpentligvis kan vi også forandre på meningen til flere av de lokale på Kjelsås i forhold til hvilket lag de skal heie på, sier Jonny Ademai i Skeids trenerteam, til klubbens nettsider.

Tarmsjekk avslører intelligens på Blindern

Av andre aprilsnarrer vi har funnet, som angår Nordre Aker, er denne fra forskninsgmagasinet Apollon, gjengitt av NRK.

Universitetet i Oslo inviterer fredag fremtidige studenter og andre interesserte på intelligent tarmsjekk på Blindern.

Forskere ved universitetet har funnet en klar sammenheng mellom intelligens og bakteriesammensetningen i tarmen. Dette er tidenes største undersøkelse av sitt slag, skriver forskningsmagasinet Apollon.

Resultatene fra undersøkelsen av tusenvis av studenter fra flere fagmiljøer, viser nemlig at en viss sammensetning av bakteriefloraen økte sannsynligheten for toppkarakter på eksamen. Annen bakteriesammensetning kan imidlertid vise at du har større sjanse for å dumpe.

Har du blitt lurt i dag? Fortell oss om din aprilsnarr i kommentarfeltet under!

LES MINDRE SPØKEFULLE NYHETER FRA NAB:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse