Skikkelig valpesøt!

Valpetreff på Kjelsås

gjesp: Eier av dvergdachsen Henry (12 uker), Eivind Weisæth, har prøvd ut gjesping for hunden, og ifølge han funket det, Henry roet seg ned. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Full valperulle på valpetreff - Blant annet lærte jeg at gjesping foran hunden faktisk kan roe den ned, ifølge dachseier Eivind Weisæth.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2012 kl 21:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

flerspråklig: Fox terrieren Tifa (7 måneder) er ifølge matmor Yve Harveg (Kjelsås) en tospråklig terrier. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

ut: - Med hund kommer man seg uansett ut på tur, sier Tone Nordby, her med dachsen Luna. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

LYDIG: Ikke bare er golden retrievervalpen til hundetrener Aase Ramsrud skikkelig valpesøt, men også allerede imponerende lydig. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS:For i tillegg til nyttig informasjon om blant annet vaksiner, ormekurer, flått og andre "hundeting" på Kjelsås Dyreklinikks valpetreff forrige uke, så var også hundetrener Aase Ramsrud fra Canis Hundeskole på plass for å gi råd og veilede de nybakte valpeeierne.

SE FLERE BILDER HER

Lærerikt og interessant

- Det var en lærerik og interessant kveld, og også mye nytt. Blant annet har jeg testet ut rådet om å selv gjespe foran valpen vår, hvis han skal roe seg ned. Han prøvde å tygge på buksebena mine i går, men da gjespet jeg foran han, og utrolig nok roet han seg ned!, forteller eier av dvergdachsen Henry (12 uker), Eivind Weisæth (Pilestredet), og som også har meldt seg på valpekurs.

Valpene skulle også øve seg på å stå på undersøkelsesbordet, men det var ikke noe problem for Henry.

- Han ble så sliten av alt som skjedde på valpetreffet, at da han ble løftet opp og satt på bordet, så var han bare helt "cool", sier Eivind.

SE FLERE BILDER HER

Både japansk og norsk

Yue Harveg (Kjelsås) og fox terrieren Tifa (7 måneder) var også med på valpetreffet.

- Blant annet lærte jeg mye mer om flått enn det jeg kunne fra før, og andre detaljer rundt hundehold generelt. Ellers var det en veldig positiv greie å være med på. Vi har også meldt oss på dressurkurs, det tror det er bra for en sta terrier. Jeg snakker Japansk til Tifa, mens mannen min snakker norsk til han. Så han er faktisk en flerspråklig fox terrier, ler Yue.

- Det krever litt jobb å ha fått hund i huset, men på den annen side så sprer han jo så masse glede, sier Yue.

- Ut på tur uansett

Tone Lise Nordby fra Kjelsås har lang erfaring også som tidligere hundeeier, men synes det var hyggelig med valpetreff sammen med sin langhårede dachs Luna, 3.5 måned.

- Det ble i hvert fall full fart med alle valpene i samme rom, og Luna var veldig sliten da hun kom hjem. Det er så hyggelig å ha hund, særlig får man en veldig god turkamerat, man kommer seg ut på tur uansett, sier Tone Lise.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse