Skiløyper til Langsetløkka, rett fra parkeringsplassen

Trangt om plassen i Osebakken, på vei opp til skiløypene og Langsetløkka. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Oset Vannbehandlingsanlegg skal bygges ut, og i planene ligger også turvei og skiløyper fra utfartsparkeringen ved Kjelsås skole og opp til Langsetløkka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2016 kl 11:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Fylkesmannen har gitt klarsignal for at det kan opparbeides en turvei i sammenheng med den øvrige utbyggingen i forbindelse med utarbeidelsen av ny reguleringsplan for Oset Vannbehandlingsanlegg.

Informasjonsansvarlig i Plan- og bygningsetaten - etaten er planeier - forteller.

- Når det gjelder turvei mellom Oset-Langsetløkka omfatter planforslaget regulering av denne, og Fylkesmannen har gitt sin godkjennelse til innregulering av turvei mellom Oset-Langsetløkka, men opparbeidelse og gjennomføring inngår ikke i VAVs prosjekt for utvidelse av Oset vannbehandlingsanlegg, ifølge Atle Jan Larsen.

Reguleringsplanen skal også godkjennes av Oslo bystyre og stadfestes av Miljøverndepartementet.

LES OGSÅ: Hvorfor får jentene spille fotballkamper med gutta så lenge de vil, mens i håndball er det ikke lov å mixe lag?

Strammer opp parkeringen og ny turvei

Turveien er i henhold til reguleringsplanen tenkt lagt langs veien opp mot vannanlegget, og så skrå opp til høyre gjennom skogen, mot Langsetløkka.

Om den nye reguleringsplanen vedtas, er det også lagt opp til at utfartsparkeringen, også mye brukt av Kjelsås skole, til håndballhallen og andre arrangementer, kan «strammes opp» ved legging av kantstein og asfaltering.

Løyper

I tillegg til at turveien får en bredde som gjør det mulig å preparere spor med løypemaskiner, det betyr fire meter bredde. Mulig lys langs den nye veien vil bli tatt stilling til når det eventuelt nærmer seg bygging.

Men ting tar tid, det kan ta kanskje ett år før den politiske behandlingen er avsluttet.

Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer har Vann- og avløpsetaten en egeninteresse å få gjennomført de arbeider som ligger mellom Midtoddveien og utfartsparkeringen, og vil bruke sin innflytelse til å få dette utført i neste anleggsperiode ved Oset.

LES OGSÅ: Første parti på Rådhuset som vil ha nedre Grefsen ut av kommuneplanen

Veldig positiv

Men det er Bymiljøetaten som har ansvaret for gjennomføringen av tiltaket.Bymiljøetaten - ved Knut Johansen - har allerede vært på befaring i området i forbindelse med eventuell opparbeidelse av nevnte turvei.

– Bymiljøetaten er veldig positiv til dette, og vi vil jobbe for at det blir en turvei direkte fra utfartsparkeringen ved Oset og opp til Langsetløkka, i første omgang til der turveien starter ved bommen innerst i Midtoddveien, sier Johansen.

Han fortsetter.

– Turveien er som nevnt planlagt med mulighet for å kjøre opp løype. Men når det er sagt, så skal dette også være en turvei for alle hele året, også selvsagt for de som går til fots, altså uten ski på bena.

LES OGSÅ: Grønn lunge i Storokrysset falt ikke i god jord

Kjelsås Langrenn

Kjelsås Langrenn har vært pådriver bak turveiprosjektet. Langrennsgruppas mange små og store medlemmer, har så langt gått opp og ned Osebakken i mange år, til Langsetløkka på vei til og fra trening. Ofte trangt om plassen, bratt og ofte glatt.

– Det er mulig at denne strekningen har færre gående- og syklende enn mange av de andre omtalte veiene og kryssene, men det gir likevel ingen grunn til å glemme denne utsatte strekningen, sa blant annet Bø i en kommentar i Nordre Aker Budstikke for en tid tilbake, om Osebakken opp til Langsetløkka, og om utrygge veier for barna i Nordre Aker.

LES OGSÅ: Tåsen skolekorps leder an i 17. maitoget - sjekk her hvilken rekkefølge de andre skolene har

Han skrev også.

– Og nettopp det at veibanen er i så utrolig dårlig forfatning gjør jo at hverken gående, syklende eller kjørende «aner» noe om hvor andre på veien velger å gå eller kjøre. Alle gjør jo alt for å unngå de mange hullene i veien, og det blir derfor en ren sikk-sakk-kjøring på denne strekningen. Strekningen er ille om sommeren. Men kanskje enda verre vinterstid.

Osebakken er en privat veistrekning.

Se bildet større

Svein Olav Bø i Kjelsås Langrenn er glad for at det endelig kan se ut til å bli en mer transportsikker rute opp til Langsetløkka fra Oset - personene ellers på bildet, skrår opp den bratte stien som per i dag går opp til bommen ved turveien inn mot Midtodden. Derfra er det sti opp videre til Langsetløkka. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Nå er naturligvis Bø veldig fornøyd med at det kan se ut til at det blir en mer trafikksikker løsning på vei opp til Langsetløkka.

– Ja nå ser det ut til at vi har fått gjennomslag for en turvei mellom Oset og Langsetløkka. Tiltaket har jo også passert det trangeste nåløyet på veien, Fylkesmannen. Klart vi er svært glade for at dette nå tar form, sier Svein Olav Bø i gruppa.

LES OGSÅ: Brekkedammen tappes ned - ingen bading før langt uti juli

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse