Byråden om farligste kryss: - Skjønner godt at krysset "vant"

Jøran Kallmyr (Frp) er positiv til rundkjøring på John Colletts plass.

Samferdselsbyråden skjønner godt at John Colletts plass "vant" kåringen som bydelens farligste kryss. - Plassen er veldig uoversiktlig, sier Jøran Kallmyr (Frp).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2009 kl 10:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Erling Svela fra Ullevål hageby (t.v.) og Knut Audun Sørensen fra Blindern Vel er to av mange som har kjempet for bedre sikkerhet på John Colletts plass og i Sognsveien. De er glade for lesernes dom om at krysset er farligst.

ULLEVÅL: - Jeg sykler selv ofte strekningen opp Sognsveien - gjennom John Colletts plass og opp til Sognsvann. Krysset er veldig uoversiktlig - for alle. Og i utgangspunktet er jeg positiv til en rundkjøring. Å redde liv får heller eventuelt gå på bekostning av "kulturlandskapet", sier samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp).

På plass i 2012?

Reguleringsforslaget om miljøgate nordover fra John Colletts plass og den mulige rundkjøringen i krysset, skal snart til politisk behandling på Rådhuset.

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne vil se på krysset

- Vi håper å fremme reguleringsforslaget for bystyret i løpet av høsten, men en realisering av forslaget vil tidligst være på plass i 2012. Nå gjenstår det jo å se om saken blir kontroversiell, men alle politikere er jo i utgangspunktet opptatt av å gjøre trafikkbildet tryggere, sier Kallmyr.

- 50 km/t er OK

Derimot støtter han Samferdselsetaten i å opprettholde 50 km/timen i Sognsveien opp til John Colletts plass, i motsetning til beboeres ønske om redusere hastigheten.

LES OGSÅ: - Farten må ned

- Den strekningen er tilrettelagt for 50 km/t. Med blant annet eget sykkelfelt, og trenger ingen redusering i fartsskiltingen, mener byråden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse