Skolebyråd vil straffe fravær med å ta barnetrygden

Foreldre som holder barna borte fra skolen i lang tid, bør straffes med å miste barnetrygden, mener skolebyråd Anniken Hauglie (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2014 kl 11:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Tall fra Utdanningsetaten viser at 180 elever i Oslo-skolen har hatt mer enn 30 dagers fravær i løpet av det siste skoleåret. 70 elever har vært borte i 50 dager eller mer, mens tolv elever har et fravær på mer enn 100 dager, skriver Aftenposten.

- Et problem

- Vi har et problem med at en del elever er borte fra skolen i lang tid. En del tas ut for å reise til hjemlandet. Andre blir rett og slett bare borte. Det gjelder spesielt rombarn, sier Anniken Hauglie til avisen.

Hun sier fraværstallene er høyere enn hun hadde trodd og har sendt et brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) hvor hun ber regjeringen vurdere lovendringer for å sikre «reelle sanksjoner mot foreldres brudd på opplæringsloven».

Få sanksjoner

Hauglie sier kommunen ikke har mange sanksjonsmuligheter i dag, men mener det må vurderes om man skal kunne frata foreldrene barnetrygden.

- Økonomiske sanksjoner kan være en sanksjonsform foreldrene vil merke. Det blir veldig konkret når man mister en inntekt, og jeg tror flere da ville tenkt seg om før de tok barna ut av skolen, sier Hauglie. (©NTB)

 

FLERE NYHETER FRA OSLO:

Nå stenges t-banen mellom Sinsen og Carl Berner

Mann i 30-årene meldt savnet

Vil ha blokker på åtte etasjer i Oslo vest

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse