ANNONSE
Annonse

Skolemillioner på plass

Bystyrepolitikerne fra de fire borgerlige partiene tok byggeplassen i nærmere øyesyn. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Tåsen, Grefsen og Engebråten skoler, samt Lyns fotballspillere, får nyte godt av at de borgerlige budsjettkameratene i bystyret har kommet til enighet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Byrådspartiene Høyre og Fremskrittspartiet har blitt enige med Venstre og Kristelig Folkeparti om hvordan Oslo kommunes budsjettoverskudd fra i fjor skal fordeles.

Byggetrinn tre på Tåsen

Undervisningsbygg får 10 millioner til å sette i gang byggetrinn tre på Tåsen skole.

— Dermed vil det ikke bli noe opphold mellom byggetrinn to og tre. Stillasene slipper å demonteres, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Bård Folke Fredriksen, som sammen med samarbeidspartnerne Frps gruppenestleder Mazyar Keshvari, KrFs gruppeleder Aud Kvalbein, og nestleder i kultur- og utdanningskomiteen, Kjell Veivåg fra Venstre, tok byggeplassen på Tåsen skole i nærmere øyesyn i forrige uke.

LES OGSÅ: Penger til skole og rusomsorg

Grefsen og Engebråten

Samtidig settes det av 20 millioner kroner til akuttvedlikehold og kapasitetstilpasninger på Engebråten ungdomsskole og Grefsen barneskole, samt Munkerud skole i Bydel Nordstrand.

— For Engebråtens del betyr det at pengene til paviljongene utdanningsbyråd Torger Ødegaard varslet i forrige uke, nå er på plass. Paviljongene skal være klare til undervisningsformål til skolestart til høsten, eller så raskt det lar seg gjøre, sier Folke Fredriksen.

Pengene til Grefsen barneskole må sees i sammenheng med den kommende utbyggingen av skolen, og vil gi prosjektet mer handlingsrom i forhold til å få romsligere lokaler i nybygget, ifølge kvartetten.

Enda en kunstgressbane

I byrådets opprinnelige budsjettforslag for 2009 var det bevilget penger til kunstgressbane på Grinda for Korsvoll IL. Denne skal ha blitt forvekslet med Lyns kunstgressbane på Kringsjå.

— Vi liker ikke å trekke tilbake penger som allerede er bevilget, derfor kommer pengene til banen på Kringsjå i tillegg, sier Kjell Veivåg.

Idrettsetaten får fem millioner til dette. Arbeidet kan settes i gang nå, eller gjøres i sammenheng med at Lyn skal bygge nytt klubbhus på Kringsjå.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse