- Skolen blir et løft

Fra 79-bygget (i bakgrunnen) og til og med idrettshallen skal rives hvis planene om "nye" Kjelsås skole og ny idrettshall blir vedtatt av bystyret. Foto: Kristin Tufte Haga

Kjelsås skole skal utvides til 790 elever, og ny idrettshall bygges. – Et løft for lærere, elever, og idrettsfolk, men også for nærmiljøet, mener bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H).

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Ifølge Nordre Akers BU-leder Egl Ihlen (H) ser det ut til at utdanningsetaten og kultur- og idrettsetaten er enige med lokalpolitikerne om en løsning for "nye" Kjelsås skole og Kjelsås idrettshall. Og ifølge BU-lederen er dette også en løsning som vil gi et løft for hele nærmiljøet.

- Den gamle, lite pene idrettshallen forsvinner, og plassen blir til ny skolegård. 79-bygget blir revet, og erstattet med et bygg som blir lavere enn dagens med idrettshall under og klasseroms-etasjer over. Skolen blir mer kompakt, og mindre utstrakt. Det betyr en mer funksjonell hverdag for både lærere og elever. Utearealene blir mer samlet. I tillegg til at trafikk- og parkeringskaoset i og rundt Midtoddveien får en løsning, sier Ihlen.

Vannrensearbeidet ved Oset skal etter planen være avsluttet neste vår, og utfartsparkeringen kan igjen tas i bruk.

- Det betyr innkjøring og parkering til "ny" skole og idrettshall via Oset. I tillegg er det planlagt parkeringsplasser nederst i Asbjørnsens vei, forteller Ihlen.

Og parkeringsplasser trengs: Ifølge Ihlen er det planlagt hele to nye barnehager i tilknytning til skolen.

- En barnehage med rundt 90 unger skal innpasses i nåværende skolearealer i "gamlebygget" og "59-bygget". I tillegg er det mulig å etablere en friluftsbarnehage med rundt 50 unger under oppvarmingsdelen i den nye flerbrukshallen, sier Ihlen.

Forslag til "nye" Kjelsås skole og nye Kjelsås idrettshall blir en del av den årlige, rullerende skolebehovsplanen.

- Hvert år er skolebehovsplanen ute på høring. Før sommeren kommer årets plan på høring til blant annet bydelsutvalgets politikere. Videre gang blir behandling i kultur- og utdanningskomiteen på Rådhuset, og deretter til endelig vedtak i Oslo bystyre, forteller Ihlen.

Ifølge BU-lederen er hallen det siste som eventuelt blir revet. Og går Oslo bystyre for "nye" Kjelsås skole og idrettshall, er planen i følge Ihlen at "alt" skal være på plass - og i bruk – allerede i 2010.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse