Skolene positive

Ullevål skole er en av ni skoler i Nordre Aker med oljefyr. Rektor Hanne Grønn Larsen er likevel positiv til å se på mer miljøvennlige løsninger. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Forrige uke oppfordret Nordre Aker Natur og Ungdom bydelens skoler til å erstatte oljefyren med miljøvennlige alternativer. Skolene stiller seg positive, men sier det er avhengig av Undervisningsbygg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2008 kl 09:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: – Å bytte ut oljefyren er ikke vanskelig, og det er også økonomisk lønnsomt. Oljefyr er avleggs, og av hensyn til klimaet er det viktig at alle skolene i bydelen slutter å bruke denne fossile energikilden som oppvarming, sier Eirin Meinich i Nordre Aker Natur og Ungdom.

342 kommunale oljefyrerI Oslo i dag finnes det 341 oljefyrer i kommunale bygg. Teller man med de private, vil dette tallet være mye høyere. Bruk av oljefyr som oppvarming står for 6,5 prosent av Norges klimagassutslipp.

Positive

Rektor Berit Hetland på Berg vgs. hadde ikke mottatt brevet da Nordre Aker Budstikke ringte skolen onsdag i forrige uke. Men hun er positiv til forslaget.

– At lokal ungdom engasjerer seg i miljøspørsmålet syns jeg bare er positivt.

Likevel er endringer som dette ikke gjort i en håndvending. Jeg kjenner ikke alternativene godt nok til at jeg kan uttale meg om det, sier Hetland.

– Avhengig av pris

Hetland understreker at skolebygget er eid av Undervisningsbygg, og at en avgjørelse om å kaste ut dagens oljefyr må bli gjort etter deres føringer.

– Og så avhenger alt av prisen. Vi holder til i et gammelt bygg og skolen har ikke mye penger. Men at vi skal ha mer miljøvennlig oppvarming som et langsiktig mål er jeg positiv til.

På Ullevål skole er de av samme oppfatning.

– Skolen eies av Undervisningsbygg, men hvis spørsmålet kommer opp, vil vi være positive til å bytte ut oljefyren, sier rektor Hanne Grønn Larsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse