Skøytefeber på Skeidbanen

Lady in pink: Caroline (8) trives godt med skøyter på bena.

Lyktestolpene kaster lys ned på skøytebanen og får alle på isen til å se ut som små stjerner. Lyden av skøyter og bandykøller som haster avgårde lager en egen klang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2006 kl 12:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bandy som gjelder: Skeid mot Ready 951.

Se bildet større

En ekte lagspiller: Yoan Fauwel synes det er viktigere å delta enn å gå av med seieren. (Foto: Line Rundmo)

Skeid: Banen er full av både små og store. Et eneste virvar av drakter og hjelmer preger den opplyste naturisen. Mange er kommet for å vise hva de er gode for. Det er ikke bare lek som foregår på banen, noen ganger er det ramme alvor. Bandylag som konkurrerer mot hverandre er et stadig syn på glattisen.

I dag spilte laget Ready 951 mot Skeid. En ung mann på 10 år er i ferd med å løsne på skøytene etter kamp. Han lyder navnet Yoan Fauwel og er eneste franskmann på laget. Men i dag snakker vi ikke om Frankrike. Vi snakker om laget han spiller for, Ready 951. De er på tredje året nå og stolte av lagånden. For dem er samhold og det å ha det artig, en viktig faktor. Det er jo ikke alltid resultatet blir som man ønsker. Da er det godt å vite at det viktigste ikke er å vinne, men å delta.

- Det er jo gøy å stå på skøyter uansett, synes Yoan. Et annet sted på isen beveger to fargeklatter seg rundt. Den ene har rosa dress, mens den andre er kledd i blått. Søsknene Caroline (8) og Rasmus Bessermann (5) går begge på Disen skole. Nå har de tatt turen opp til skøytebanen på Skeid. Her er de så ofte de kan.

- På kvelden er det flere her, forteller Caroline. Foreløbig må de ta til takke med hverandres selskap. Med to par skøyter, to bandykøller og en rosa ball ser ikke det ut til å by på problemer.

- Å spille bandy er kjempegøy! smiler Rasmus.

Han og storesøster er aktive utenfor skøytebanen også.

- Vi står på langrenn og slalåm, forteller Caroline.

- Også snowboard! legger Rasmus til.

- Vi står litt forskjellige steder, men mest i Tryvann, forklarer de og farer avgårde langs isen med hver sin bandykølle i hånda.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse