Skrur ned lyden i løypa!

Med musikk og hund på Sogn – Jonas Isdahl og Dorset Bulldogen Bobby. Foto: Kristin Tufte Haga

Jonas Isdahl (20) har mye musikk i ørene på treningsturer. – Men jeg skrur ned lyden når jeg går på ski!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 17:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

: Jonas Isdahl hører gjerne på Bob Marley når han er på treningsturer i marka. Kristin Tufte Haga

SOGN: Trikke-, buss-, og bilførere opplever tidvis folk med muikk på øret og mobilpratere som et faremoment i bybildet. Med én ukonsentrert sans kan det fort gå galt. Like stort er problemet ikke i skiløypene.

– Vi ser riktignok ukonsentrerte skiløpere og syklister fra tid til annen, og vi har registrert én episode i Måneskinnsløypa for ikke så lenge siden – der en skiløper skled langsomt inn i løypemaskinen. Heldigvis gikk det helt bra. Maskinføreren hadde kjørt forsiktig og brukt lyd og lys aktivt. Skiløperen ble likevel oppmerksom på maskinen litt for sent, og klarte ikke å stoppe helt. Vedkommende fortsatte turen helt uskadd etter sammenstøtet, forteller presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik.

LES OGSÅ: Tore på Måneskinns-sporet

– Selvsagt har enhver som ferdes i Marka, ansvar for å være aktsom og unngå risiko, både av hensyn til seg selv og av hensyn til dem som har sitt daglige arbeid i skogen med tilrettelegging for friluftslivet. Det er klart at en ulykke med personskade vil være en stor belastning også for dem!

- Når dét er sagt: alle er velkomne til å nyte friluftslivets gleder – også de som er hørselshemmet og de som foretrekker propper i øra i naturen.

Musikk og trening hører sammen

Jonas Isdahl (20), fra Kjelsås, bruker marka mye til treningsturer, og løper ofte fra Sogn og innover.

– Jeg synes det er veldig OK å ha på bra musikk på når jeg trener – enten løper eller går på ski. Men klart det er usmart å kjøre på ski – eller sykkel for den saks skyld – med høy fart og full musikk i ørene. Men jeg skrur alltid ned volumet når jeg bruker skiene. Sykler med ørepropper gjør jeg i hvert fall ikke, sier Jonas, som også har registrert at flere og flere er i marka med musikkpropper i ørene.

– Og særlig kanskje de som er ute for å trene hardt – har i hvert fall sett en del av de i langrennssporet med høy fart!

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse