ANNONSE
Annonse

Striden om Kjelsåshallen

Skuffet IL har ikke lagt hallen «død»

– Etter våre beregninger vil en gymsal på Kjelsås utgjøre 1 prosent av totalen. Klart vi er skuffet over budsjettforliket, sier Per Ekstrøm fra Kjelsås IL. Foto: Kristin Tufte Haga

– Selvfølgelig er vi skuffet over budsjettforliket! En ekstra gymsal handler om én prosent av det rehabiliteringen av Kjelsås skole er budsjettert til, sier Per Ekstrøm i Kjelsås Idrettslag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2009 kl 15:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Budsjettforliket mellom Høyre, Frp, Venstre, og KrF har ikke med penger til liten gymsal/oppvarmingshall i tilknytning til Kjelsåshallen i «nye» Kjelsås skoleprosjektet. Kjelsås IL har kjempet for å få med en liten oppvarmingshall etter at den ble tatt ut av kostnadshensyn. Idrettslaget la saken direkte frem for bystyret i høst, og ba om 5 mill. til en slik gymsal. Budsjettet for neste år skal endelig vedtas i bystyret i desember.

Nedtur

— Vi er selvfølgelig skuffet over budsjettforliket

— vi mente vi hadde en god sak. Dette hadde dreid seg om en tilleggsbevilgning på cirka en prosent av det rehabiliteringen av Kjelsås skole er budsjettert til, sier Kjelsås ILs Per Ekstrøm.

Gymsaler på Grefsen

— Og når det gjelder hall kontra to gymsaler på Grefsen, så behandlet vi det i siste hovedstyremøte, i forbindelse med forespørsel fra Idrettens Samarbeidsutvalg i Nordre Aker om saken. Og vi er enige med utvalget, og går inn for bygging av to gymsaler i stedet for hall (på Grefsen, journ.anm.). Dette nettopp med bakgrunn i det som nå kommer til å skje på Kjelsås.

LES OGSÅ: Både idrettshall og bane til grefsen

— De minste i hallene

Idrettslaget mener nå at utviklingen tilsier at flerbrukshallene må åpnes opp

— også for andre brukergrupper.

LES OGSÅ DEBATTINNLEGG FRA HÅNDBALLGRUPPA HER

— Hvis flerbrukshaller er en ønsket utvikling, så betyr det at flerbrukshallene må åpnes for andre brukergrupper, som allidrett og trening for utøvere av andre idretter enn de halldefinerte. Dette er noe Oslo Idrettskrets definerer. For spørsmålet til politikerne blir hvor de mener våre yngste utøvere/barn fra 3

—4 år og oppover skal trene, nå når gymsalen på Kjelsås etter hvert blir borte. Vi mister rundt 20 timer som er blitt benyttet av våre yngste utøvere, sier Ekstrøm, som for øvrig forteller at laget ikke har lagt gymsal på Kjelsås «død».

Ikke «død« debatt

— Vi er usikre på hvordan vi går frem videre, men vi legger ikke saken død med dette. Gymsal på Kjelsås er en kampsak for Kjelsås IL.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse