Undergangen ved Nydalen: Skylder på Jernbaneverket

Utbygger av Nydalen-undergangen, her ved Per Haavind og Pål Hansen, ber etaten om å ikke trekke tilbake midlertidig brukstillatelse.

Utbygger av Nydalen-undergangen skylder på Jernbaneverket, og ber etaten om å ikke trekke tilbake midlertidig brukstillatelse for hybelbygget i Gunnar Schjelderups vei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2009 kl 14:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: Nydalen Bolig, utbygger av undergangen fra Gunnar Schjelderups Vei og til Grefsensiden, har nå svart plan- og bygningsetaten i forhold til etatens anmodning om å trekke tilbake midlertidig brukstillatelse for hybelbygget i ovennevnte vei.

I brevet til kommunen skriver blant annet utbygger at de ser for seg en oppstart til neste sommer, og at de på ingen måte forsøker å trenere saken.

LES OGSÅ: - Byråden i utakt med etaten!

Skylder på Jernbaneverket

- Som plan- og bygningsetaten (PBE) er kjent med gjennom kopi av brev datert 12.12.2008 til Jernbaneverket (JBV) fra Rambøll, var manglende rammetillatelse, som igjen skyldtes manglende uttalelse fra JBV, årsaken til ta en ikke ville rekke vinduet for stenging av Gjørivkbanen 08.07. 12.07.2009. Dette selv om man satte alle krefter til for å være klare til nevnte tidspunkt, skriver blant annet utbygger i brevet, og viser til at det eventuelt neste sommer blir mulig å starte byggingen - i 2010.

LES OGSÅ: Plan og bygg krever undergang nå

Ber om tilbaketrekking

Utbygger skriver videre at de håper at de nå gjennom brevet til kommunen har «synliggjort» at de ikke har trenert prosjektet unødig, og at all nødvendig dokumentasjon må foreligge før man kan utarbeide et anbudsgrunnlag.

- Planmateriale ble sendt til JBV 03.03.2008, og respons ble etterspurt gjentatte ganger i oktober og november samme år, skriver utbygger videre, og mener således at de ikke er skyld i at arbeidene med undergangene ikke blir igangsatt denne sommeren.

LES OGSÅ: - Nydalen-undergangen kan bli en stygg sak

JBV har også tidligere i Nordre Aker Budstikke beklaget at de har vært trege med tilbakemelding.

Utbygger håper nå at plan- og bygningsetaten trekker tilbake anmodningen om at hybelbyggets midlertidig brukstillatelse «inndras».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse