Undergangen ved Nydalen

Skylder på Jernbaneverket

Utbygger av Nydalen-undergangen, her ved Per Haavind og Pål Hansen, ber etaten om å ikke trekke tilbake midlertidig brukstillatelse.

Utbygger av Nydalen-undergangen skylder på Jernbaneverket, og ber etaten om å ikke trekke tilbake midlertidig brukstillatelse for hybelbygget i Gunnar Schjelderups vei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2009 kl 14:50

NYDALEN: Nydalen Bolig, utbygger av undergangen fra Gunnar Schjelderups Vei og til Grefsensiden, har nå svart plan- og bygningsetaten i forhold til etatens anmodning om å trekke tilbake midlertidig brukstillatelse for hybelbygget i ovennevnte vei.

I brevet til kommunen skriver blant annet utbygger at de ser for seg en oppstart til neste sommer, og at de på ingen måte forsøker å trenere saken.

LES OGSÅ: - Byråden i utakt med etaten!

Skylder på Jernbaneverket

- Som plan- og bygningsetaten (PBE) er kjent med gjennom kopi av brev datert 12.12.2008 til Jernbaneverket (JBV) fra Rambøll, var manglende rammetillatelse, som igjen skyldtes manglende uttalelse fra JBV, årsaken til ta en ikke ville rekke vinduet for stenging av Gjørivkbanen 08.07. 12.07.2009. Dette selv om man satte alle krefter til for å være klare til nevnte tidspunkt, skriver blant annet utbygger i brevet, og viser til at det eventuelt neste sommer blir mulig å starte byggingen - i 2010.

LES OGSÅ: Plan og bygg krever undergang nå

Ber om tilbaketrekking

Utbygger skriver videre at de håper at de nå gjennom brevet til kommunen har «synliggjort» at de ikke har trenert prosjektet unødig, og at all nødvendig dokumentasjon må foreligge før man kan utarbeide et anbudsgrunnlag.

- Planmateriale ble sendt til JBV 03.03.2008, og respons ble etterspurt gjentatte ganger i oktober og november samme år, skriver utbygger videre, og mener således at de ikke er skyld i at arbeidene med undergangene ikke blir igangsatt denne sommeren.

LES OGSÅ: - Nydalen-undergangen kan bli en stygg sak

JBV har også tidligere i Nordre Aker Budstikke beklaget at de har vært trege med tilbakemelding.

Utbygger håper nå at plan- og bygningsetaten trekker tilbake anmodningen om at hybelbyggets midlertidig brukstillatelse «inndras».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon