Slår alarm om narkotikaomsetning i nabolaget

Bydel Nordre Aker følger med på ungdom tilknyttet et narkotikamiljø i bydelen. ILLUSTRASONSFOTO

Beboere i et nabolag i bydelen forteller om ungdommer som åpenlyst røyker hasj, funn av narkotika i plastbokser utenfor husene sine, og fremmede mennesker som går i området og leter etter stoffet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.10.2017 kl 19:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke kjenner til at beboere har informert både bydel og politi, om det de opplever som et narkotikamiljø i området.

– De (beboerne, journ. anm.) ser ungdommer som ganske åpenlyst røker joints, narkotika er funnet i plastbokser utenfor våre boliger, og hvor beboere registrerer at fremmede mennesker går i området og leter etter stoffet, skriver representanten for boligeierne.

I tillegg til at det nylig skal ha vært en stor aksjon, med politi og ambulanse, i tilknytning til en kiosk hvor ungdommene holder til.

LES OGSÅ: Mener trappa er livsfarlig – men kan bare glemme vintervedlikehold

Ungdomsgjenger

Beboeren beskriver også ungdomsgjenger som kommer til stedet, at det åpenlyst deales i området, og at politiet også tidligere har blitt varslet om aktiviteten der.

– Det synes å skje lite eller ingenting med dette problemet. Dette er jo et bydelsproblem, og ikke bare et nabolagsproblem? spør beboeren.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med politiet, som så langt ikke har svart på vår forespørsel om blant annet den nevnte omtalte politiaksjonen på stedet.

Bydel og politi i dialog

Bydel Nordre Aker ved avdelingsdirektør Oppvekst, Trine K. Urholt, svarer derimot følgende:

– Bydel Nordre Aker ved SaLTo-koordinator (SaLTo er samarbeidsmodellen til Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge, journ. anm.) og politiet har dialog og oppfølging av denne utviklingen. I tillegg er forebyggende enhet og ruskonsulent i bydelen informert og vurderer tiltak fortløpende. Bydelen har direkte dialog med boligsameiet og styret der, skriver Urholt i en mail til lokalavisen.

– Dette er i hovedsak en politisak, mens bydelen jobber forebyggende for å hindre videre rekruttering til miljøet - samt eventuelt oppfølging av ungdom som bor i bydelen, skriver Urholt videre.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse