Eksperttips for fredagskvelden: Slik blir du fresh på by'n!

EKSPERT: Hilde Marstrander er en av Norges mest anerkjente motejournalister. (Foto: Raymond Mosken)

Aner du ikke hva du skal ha på deg på byen i helgen? Hva er vel bedre da enn å få noen råd av en av Norges mest anerkjente motejournalister, Hilde Marstrander.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 15:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MOTE: Finner du ikke klær til helgens fest? Få tips av motejournalist Hilde Marstrander!

KVINNEGUIDEN.NO: - Det absolutt viktigste å legge vekt på i et festantrekk er at det kler deg, og at du elsker det, sier Marstrander til Kvinneguiden.

Motejournalisten som blant annet har bakgrunn som klesdesigner fra Paris og London, har naturligvis sin egen moteblogg hvor hun kommer med diverse trendtips.

Les også: Sminken du må ha i vesken

Hun forteller at høststilen er androgyn og gutteaktig, og bærer preg av 80- og 90-tallsmoten.

- Svart er tradisjonelt en trygg og god høstfarge. Sjekk ut Comme des Garçons nye kolleksjon for H&M, eller looken til Agyness Deyn; smale, svarte sigarettbukser i guttestil, selskapstopp, kort jakke og heftige sko - hatt og slips er valgfritt, tipser Marstrander.

Hun mener at store mengder svart inntas best med fargerikt tilbehør i høst, for eksempel med knallrøde lepper, blå lakksko, en gul skinnveske eller rosa strømper.

Diskopumps med lyn og metalliske farger og chunky plastarmbånd i svart-hvitt, er også enkle måter å style opp et ellers enkelt selskapsantrekk i høst.

Les også: Single damer med vonde sko

Tenk tilbehør

Festantrekket bør være litt annerledes enn hverdagsantrekket. Men hvordan kan man løse dette uten å sprenge budsjettet? Marstrander mener at du bør satse på accessories!

- Tilbehør er alltid den beste måten å fornye et antrekk på. Et bredt skinnbelte, et kult frynsesjal, det marokkanske smykket til moren din, noen helt sinnsyke sko eller en fantastisk veske, kan være nok til å løfte gamle hverdagsklær eller partyslitere, ivrer Marstrander

Moteeksperten mener at du også kan fornye deg med en gammel dressjakke, en enkel cocktailkjole eller en strandtunika fra UFF. Selv er hun en ivrig samler av gamle godbiter - særlig fra 50-tallet, noe hun fikk vist fram på Tingenes Tilstand på NRK

- Du kan også finne mange fine selskapsklær i bruktbutikker til en billig penge. Fretex har filialer over hele landet, med mange elegante kjoler, sko, kåper, hatter og mye mer fra ulike tidsepoker.

Les flere saker om mote og velvære på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse