Slik blir du kvitt plagsom SMS

UØNSKET: Spam er ikke lenger forbeholdt e-posten din.

Får du tekstmeldinger om "gode" tilbud og "fantastiske" jobbmuligheter? Vi viser deg hvordan du kvitter deg med dem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AMOBIL.NO: Mange er nok kjent med fenomenet. Du mottar en tekstmelding som du åpner i spenning, men blir skuffet over at tekstmeldingen inneholder reklame eller andre ting du finner totalt uinteressant. I denne guiden får du vite hvordan du kvitter deg med disse meldingene.

Les også kommentaren: - Stopp ringetone-haiene

Spesielt mange har nok opplevd å melde seg på tjenester som lar deg sende gratis SMS gjennom internett, uten å være klar over at leverandøren samtidig har reservert seg retten til å sende deg såkalt spam over tekstmeldinger. I verste fall må du på toppen av det hele betale for å motta denne typen meldinger.

Les også kommentaren: - Slutt å narre kundene

Si stopp!

Måten å stoppe meldingene på: Logg deg inn på den samme nettsiden og meld deg av tjenesten. Dette kan imidlertid fort bli problematisk dersom du verken husker brukernavnet eller passordet du fikk da du meldte deg på tjenesten.

Les også guiden: Dette bør mobilen din kunne

Det finnes heldigvis retningslinjer som forteller aktørene at de skal gjøre det lett for mottakeren å bli kvitt meldingene. På den første meldingen du mottar skal det også stå hvordan du stopper tjenesten, dersom du ennå har den meldingen.

Som regel er det faktisk nok å sende "STOPP" tilbake, men det er ikke alltid det heller fungerer.

Les også guiden: Slik får du mest mulig penger for din gamle mobil

LES OGSÅ AMOBIL.NOS MOBILSKOLE

Hvem står bak?

Dersom det ikke fungerer å stoppe tjenesten på denne måten, må du finne ut hvem som står bak tjenesten for å avregistrere deg. Det kan du gjøre enkelt gjennom operatøren din, som til enhver tid har oppdaterte lister.

Her finner du operatørenes lister:

Netcoms liste over kortnumre

Telenors liste over kortnumre

PS: Dersom du ikke allerede har gjort det, kan det være smart å reservere seg mot uønsket telefonsalg i Brønnøysundregistrene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse