Sjokoholiker?: Slik blir du kvitt søtsuget

SJOKOHOLIKER: 15 minutters gange skal hjelpe mot suget etter sjokolade.

Er du sjokoholiker eller kakemonster, og vil ned i vekt? Les mer her:

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2009 kl 14:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KVINNEGUIDEN.NO: 97 prosent av oss kvinner opplever innimellom et voldsomt behov for å stappe i oss sjokolade eller andre søtsaker, ifølge forskning.no.

Hvis du har satt deg som mål å gå ned noen kilo dette året, er det som kjent veldig lurt å kutte ned på søtsaker og sukkerholdig mat.

Les også: Venninneskravling forbrenner kalorier

Mens vi venter på pillen mot søtsuget, bør du prøve disse metodene:

Mindre søtsug

Går en tur: Det trengs ikke mer enn 15 minutter med rask gange før tanken på sjokolade ikke lenger er like hypnotiserende, ifølge forskning.no

Øke proteininntaket: Kroppen kan gjerne hungre etter søtsaker når alt den virkelig trenger er proteiner. Det stemmer ikke alltid for alle, så du kan prøve deg litt frem.

Rydd unna fristelser: Gå igjennom kjøleskapet og kjøkkenskap. Kvitt deg med alle typer kaker, iskremer, cookies, sjokolader og andre sukkerbomber som bare ligger der for å gjøre ting vanskelig for deg.

Vent ti minutter: Husk på at når du kjenner søthunger skal du vente ti minutter mens du gjøre noe som holder deg opptatt. Om du fremdeles har lyst på noe søtt etter ti minutter, kan det hjelpe å pusse tennene eller bruke munnskyllevann for å kvitte deg med den verste følelsen.

Frukt frukt frukt!: Sukkeret du finner i frukten fordøyes annerledes i kroppen enn andre tomme kalorier du finner i søtsaker. Fiberet i frukten gjør også at sukkeret absorberes i kroppen slik at du ikke får en så voldsom blodsukkerøkning som du gjør når du spiser raffinert sukker.

Les også: Sunne desserter

Sunn diett: Hold deg til en sunn diett bestående av sunt fett som olivenolje, avocado, nøtter og omega 3 fra fisk. Kroppen din føler gjerne at den har lyst på søtsaker når du mangler sunt fett.

Les også: Spis sunt fett!

Drikk vann: Drikk mye vann hver dag for å holde deg hydrert og mett, dette stopper samtidig noe av det voldsomme søtsuget. Dessuten er det godt for både hud og hår.

Sjekk våre tips til mat og drikke

Kilder: Telegraph.co.uk, bestdietforme.com

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse