Slik blir været Sankthanshelgen

FOTO: Foto: Trine Solberg

Sommeren er ikke over enda, sier meteorologene. Sankthanshelgen tar med seg litt nedbør, men det blir ikke så kaldt som man kanskje fryktet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2014 kl 13:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Etter uker med skikkelig sommervær har det vært hakket mer ustabilt den siste uken og noen har nok måttet kaste inn håndkle og dratt på seg langermet i dag.

I fjor hadde vi en våt Sankthansfeiring og årets Sankthanshelg blir ikke av de varmeste, men det er ingen grunn til å frykte for sommeren enda.

- Det blir ikke kaldere enn det er nå og når sola skinner blir det jo varmt, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk Institutt, Eldbjørg Moxnes.

LES OGSÅ: Ullerns svar på rivieraen

Stort sett opphold

Hun forteller at gradestokken vil peke opp mot 20 grader i helgen, og at søndagen ser så langt fin ut, med stort sett oppholdsvær.

- Det kan komme noen byger fra klokken 18 i kveld og i morgen vil det være enkelte lokale byger tidlig på dagen og deretter lange perioder med sol, forteller meterologen.

Mandagen skal ikke vise store forandringer fra søndagen på værfronten og vi kan dermed vente opphold og rundt 18 grader på Sankthansaften.

LES OGSÅ: Helgeguide for Sankthanshelgen

Fine badetemperaturer

Vi forventer gjerne ikke mange ukene sommer i Norge og noen frykter kanskje at det beste er over allerede, men meteorologene er optimistiske.

- Vi er inne i en litt ustabil periode nå, men det er lenge igjen av sommeren. Vi har ikke gitt opp håpet i hvert fall, sier Moxnes.

Og i periodene med opphold kan det jo være noen vil driste seg til en tur på stranda. Temperaturene i vannet er det i hvert fall ikke mye å si på.

Oslo Kommune melder på sine nettsider om 19 grader på Ulsrudvann, 18 på Hvervenbukta, 20 på Sognsvann og 17 grader på Huk.

LES OGSÅ: Håper Manglerud bad åpner i høst

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse