"Slik er det dessverre av og til"

Fremdeles uenige om skadeoppgjør etter brann

Fortsatt venter foreldre og barn fra Bråtenalleen barnehage på å få vite noe om når de kan forvente å få flytte tilbake til barnehagen igjen, deler av barnehagen brant 1. desember, og siden det har barnehagen vært stengt. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Det er ett år siden Bråtenalleen barnehage brant. Fremdeles har ikke eier Omsorgsbygg og kommunens forsikringsselskap blitt enige om skadeoppgjøret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2012 kl 12:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: I slutten av forrige måned skrev avisen om Bråtenalleen Barnehage, og hvor store deler brant 1. desember i fjor. Etter brannen ble barna ble plassert i andre barnehager i bydelen - blant annet på Berg og på Tåsen. Siden brannen har det skjedd lite. Den ellers så trivelige Bråtenalleen barnehage ser nå mer ut som en «spøkelsesbarnehage».

Og fortsatt - ett år etter brannen - aner ikke foreldrene noe om når barna kan forventes å få flytte inn igjen i barnehagen.

Kommunens Omsorgsbygg fortalte i forrige måned at saken drøyer, fordi Omsorgsbygg og kommunens Oslo Forsikring ikke kan bli enige om erstatningsbeløpet.

- Slik er det dessverre av og til

Byrådsavdeling for kultur og næring, ledet av byråd Hallstein Bjercke (V), og som er «overordnet» for Omsorgsbygg, har "forhørt" seg om saken, men ønsker ikke å blande seg inn i  saken.

- Vi har forhørt oss om saken, siden vi har stor forståelse for foreldrenes frustrasjon. Dette er imidlertid en forsikringssak mellom Oslo Forsikring AS, som opererer som et helt vanlig forsikringsselskap, og Omsorgsbygg. Slik er det dessverre av og til i forsikringssaker. Men vi forventer at virksomhetene løser denne saken snarest mulig, sa byrådssekretær Anne Siri Koksrud til avisen tidligere denne måneden.

Eva Schei, representant i Foreldrenes Arbeidsutvalg i Bråtenalleen Barnehage, synes ikke svaret fra byrådssekretæren vitner om «forståelse for situasjonen».

- Det er vanskelig å ta byrådssekretæren på alvor når hun sier at hun har forståelse for foreldrenes situasjon - det er ett år siden barnehagen brant og lite skjer! At partene fortsatt ikke har blitt enige om forsikringsoppgjøret er helt utrolig, og vitner om manglende vilje til å faktisk få løst dette. Selv om uenigheten om oppgjøret formelt står mellom to ulike foretak, er de begge eiet av Oslo kommune, og det er vel liten tvil om at kommunen og politikerne kan få fortgang i saken, dersom de ønsker det, ifølge Schei.

Fortsatt ikke enige

Nå er det én måned siden avisen skrev om saken sist.

Er Omsorgsbygg og Oslo Forsikring enige nå?

- Nei, men det er oppnevnt en takstmann som skal lage et «skjønn» på eiendommen. Han forventes ikke å være ferdig før medio desember, forteller kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg, Marte Svenneby.

Men «taksering» er vel gjort for lenge siden?

- Jo, men siden det har vært uenighet om forsikringsbeløpet, blir det nå en ny vurdering av dette fra Oslo Forsikrings side, ifølge Svenneby.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse