Sminke: Slik framhever du skjønnheten

EKSPERT: Vår faste makeup-ekspert Mette Langseth har bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.

Vår makeupekspert viser deg hvor lett det er å fremheve skjønnheten i ansiktet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2009 kl 10:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MAKEUP: Slik legger du en perfekt highlight.

KVINNEGUIDEN.NO: Dersom du jobber riktig med makeupen kan du trylle frem dine vakreste sider. Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth har lang erfaring på området og viser deg denne gangen hvordan du bruker såkalt ”highlight” på huden din.

Les også: Slik får du perfekte kinnben

Web-TV: Slik legger du perfekt highlight

Fremhever områder

Legg highlight-basen på ansiktspartiene du ønsker å fremheve, og så bruker du skygger på de områdene av ansiktet du ønsker å tone ned.

Det er vanlig å legge highlight-basen på nesen, kinnbenet, pannen og hakepartiet, men du kan også legge litt under øyenbrynet og innerst i øyekroken for å ”åpne opp” øyet mer.

- Pass på at du ikke legger highlight på steder der man kan se svett ut. Og hvis du legger highlight over hele ansiktet, vil du bare se ut som et juletre, forteller Mette.

Les også: Unngå sminkefellene

Hudfarge

Det er viktig å jobbe med en matt og lys farge som er tilnærmet lik din hudtone eller noen hakk lysere. Det kan også være pent å bruke en highlight med skimmer på kinnbena for en ekstra effekt.

Skal du på byen, har du lov å bruke en highlight med enda mer glitter og gulltoner i.

Se mer Web-TV på Kvinneguiden.no:

Web-TV: Festsminke for øynene

Web-TV: Smink deg sexy

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse