ANNONSE
Annonse

Slik gikk første vinterdag

Første smak av vinter ble som den alltid er - kaos i trafikken. Foto: Arne Vidar Jenssen

Det er alltid en utfordring når første vinterdag møter morgenbilistene. 10 centimeter våt snø gjør at bergingsbilene går i skytteltrafikk mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2012 kl 13:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: I natt lavet snøen ned i hovedstaden, og i formiddagstimene var det ikke alle som var like klare for forholdene som møtte dem på veiene.

- Vi har hatt 120 assistanser i Oslo frem til klokken 11 i dag. Det er langt over gjennomsnittet for en oktoberdag, der vi så langt har ligget på 95 assistanser pr. dag, sier Ingvill Refsnes, pressekontakt i Viking redningstjeneste.

- Vi hadde cirka 600 assistanser i hele landet frem til klokken 10. 75 prosent er på Østlandet, og halvparten skyldes utforkjøring, fastkjøring og startvansker, forteller Refsnes.

Rolig for politiet

Operasjonsleder Andre Kråkenes i Oslo politidistrikt forteller til VG Nett at de på sin side har hatt en rolig start på uken.

- Nedbøren har gått over fra snø til regn her i Oslo, så vi har hatt svært få henvendelser. Men vi oppfordrer fortsatt bilistene til ikke å kjøre på sommerdekk, sier Kråkenes.

Meteorologen forteller temperaturen vil synke kommende natt.

- Lavtrykket som ligger over Oslo og Akershus vil bevege seg østover, noe som vil gi nedbør på store deler av Østlandet, sier statsmeteorolog Børje Johansson til Dagbladet.

- Temperaturen vil ligge på rundt null grader. Snøen kan derfor bli liggende over 150-200 meter, sier Johansson.

LES OGSÅ: Ljan skoles elever laget egen refleks

LES OGSÅ: Snart går det rundt i Storo-krysset

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse