Slik har du sjelden sett Barbie!

Hvor er Barbiene som sliter med vekta eller dumpa av kjæresten, eller kanskje Barbie på do?

KUNSTNER: Kunstner Lene Pettersen har laget "Hjem kjære hjem" - et annerledes "Barbiehus". FOTO: Arkiv

Og nå kan du låne Barbiehuset "Hjem kjære hjem" i én hel måned, av kunstner Lene Pettersen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2012 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kunstner Lene Pettersen har laget et noe annerledes Barbiehus, og nå kan andre også få låne huset i en hel måned. FOTO: Foto: Privat

OSLO/KJELSÅS: - "Hjem kjære hjem" er et kritisk blikk på "Barbie", og som småjenter over hele verden leker med og har som ideal. Men hvor er de kjipe dagene i Barbieverden? Hvor er Barbiene som sliter med vekta eller dumpa av kjæresten, eller kanskje Barbie på do? Og hvordan kan det ha seg at Barbie alltid er like tynn, rynkefri, blid, og uten hår på beina? Hjem kjære hjem er en kritisk kommentar som fremstiller Barbie i situasjoner vi sjelden ser henne i, ifølge kunstner Lene Pettersen, alias Gekko.

 

SE ALLE BILDENE FRA HUSET HER

 

Til låns

Og nå låner Lene ut det noe annerledes barbiehuset - "helt gratis" - i én hel måned, til virksomheter som ønsker å stille ut og oppleve "Hjem kjære hjem". Og allerede har interesserte meldt seg

- Ja blant annet har NRKs kulturavdeling meldt seg på, og også andre er interessert i å låne og oppleve huset, ifølge Lene.

LES OGSÅ "Blogget en hel bok"

Det er flere historier i huset, Barbie på do, Barbie som leser Dagens Næringsliv og bruker narkotika, Barbie med Britneydog og hår på leggene, Barbie som hygger seg til pornofilm i sin hjemmekoselige stue.

 

Og på loftet avsløres det at Barbie foretrekker det samme kjønn, men også at hun står i med action-man, og engleBarbie på taket.

Lene kan også fortelle at det slett ikke var fort gjort å lage barbiehuset, huset er nemlig veldig kreativt møysommeling både limt og laget til.

Retrolampe av skjell og ståltråd

Blant annet har Lene sydd små puter og strikket små tepper. Stålampen i bilde fem er laget av muffinsformer av papir og grillpinner limt på en fotobokskork. Bordet er et stearinlysform med bordplate fra en hermetikkboks. Gulvbelegg er spisebrikker, og puffen på bilde to er laget av en plastboks fylt med grus bekledd av stoff - døren i samme rom er "perlet", og retrolampen er laget av skjell og ståltråd. Og ikke minst er skiltet "Hjem kjære hjem" brodert.

SE ALLE BILDENE FRA HUSET I BILDESERIEN

 

Barbie backstage

- Med "kikke-inn-gjennom nøkkelhullet"-konsept kan vi være fluer på veggen og se Barbie "backstage", og det skal være objektivt og ekte det man ser - som seeren på livet i Paradise hotel eller Big brother på fjernsynet. Dette Barbiehuset viser Barbie slik man sjelden ser henne!, ifølge Lene.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse