Slik har massivtrehuset blitt på innsiden

I slike leiligheter skal omlag 220 studenter flytte inn i midt i desember. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Midt i desember flytter over 200 studenter inn i helt nye studentleiligheter i Olav M. Troviks vei. Se bildeserie av hvordan det har blitt!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2017 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: 20. oktober i fjor tok byutviklingsbyråden det første spadetaket til det som er starten på utvidelsen av Kringsjå studentby.

I 2020 skal det etter planen være hjem for 4000 studenter her oppe ved inngangen til Nordmarka, mot dagens 2365 beboere.

Over 300 massivtreleiligheter

330 nye leiligheter bygges nå i to bygninger i massivtre, i Olav M. Troviks vei 68 og 70. Det er det første som nå straks er innflyttingsklart. Bygget i nummer 70 er er klart for studentene i mars 2018.

I tillegg til de 330 nybygde leilighetene, er tidligere næringslokaler i Olav M. Troviks vei 6 omgjort til 72 nye studentboliger. Alle de nye boligene på Kringsjå er tilknyttet SiOs eget geovarmeanlegg og får også solcellepanel på taket.

Størrelsen på de nye boligene er fra 15 til 20 kvadratmeter.

SE OGSÅ: I høst besøkte vi visningsleiligheten som er ferdig innredet

Se bildet større

Solceller på taket produserer elektrisitet, mens jordvarmen hovedsakelig brukes til å varme varmtvann. 4,4 millioner av semesteravgiften 2017 har finansiert solceller på Kringsjå. Solcellene er beregnet å dekke ca. 25 prosent av byggenes behov for elektrisitet.

Futurebuilt

Bygget er et Futurebuilt-prosjekt, som betyr at det stilles strenge klimakrav, både til byggeprosessen og driften av bygget. Produksjon av støm og varme er én side av dette, samtidig som massivtre som byggemateriale er klimavennlig. Massivtre har høy styrke i forhold til vekt, og har gode egenskaper når det gjelder varme, fukt, akustikk og brannmotstand.

Massivtrebygg skal være enda mer brannsikre enn bygg i stål og betong. Treverket i de nye byggene på Kringsjå kommer fra Østfold, men massivtreet i bygg A er fra Østerrike.

– Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. På Kringsjå skal vi binde sammen det urbane Oslo og friluftsaktivitetene marka kan tilby studentene som bor på Kringsjå Studentby. Bruk av massivtre i deler av bygningsmassen vil også utgjøre en etterlengtet kapasitetsøkning på studentboliger i Oslo, har eiendomsdirektør i SiO, Helge Chr. Haugen, tidligere uttalt.

Se bildeserie fra massivtrehuset!

SiO Bolig skal snart i gang med å klargjøre leilighetene til innflytting for studentene. Nordre Aker Budstikke fikk bli med på en omvisning i bygget som nå snart er helt ferdig.

Se hvordan det har blitt i denne bildeserien:

Motstand

Veien mot nye studentboliger har vært lang. Lokalmiljøet og bydelen protesterte mot de første planene, fordi byggene ble høye, og ville fremstå som en lang mur. I prosessen ble omfanget av prosjektet nedjustert. Blant annet er bygget i Olav. M. Troviks vei 68, som nå er ferdig, gravd lenger ned enn først planlagt.

Når begge byggene er ferdige skal uteområdene opparbeides til å bli hyggelige fellesarelaer.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse