Slik legger du sexy øyesminke!

ØYE FOR ØYE: Lær deg sminketriksene.

Vår makeupekspert avslører hemmelighetene bak vakre og intense øyne. Lær deg triksene!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

EKSPERT: Mette Langseth er Kvinneguiden.nos faste makeup-ekspert. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.

Se bildet større

SMINKE: Lær deg å sminke øynene dine i flere forskjellige stiler!

KVINNEGUIDEN.NO: Om du vil se ut som en stjerne eller fange drømmeprinsen med intense øyne, finnes det flere triks du kan ta i bruk fremfor falske øyevipper. Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth, hjelper deg med øyesminken!

Les også: Smink deg tilbake i tid

5 stiler

I utgangspunktet har man noen hovedprinsipper man bruker når man sminker øynene. Her er Mettes fem hovedforslag:

Naturlig sminke

Bruk en lys basefarge over hele øyelokket og bruk en mørkere tone til å fremheve globalen i ytterkanten av øyet. Bruk også den mørke fargen i ytterkanten under øyet. Husk å duse ut og ha jevne overganger, dette vil åpne blikket og gi et naturlig resultat.

Soting av øynene

Selv om det kalles soting kan man bruke alle mulige farger. Her legger man øyeskygge på øyelokket og duser ut i globalen. Pass på å ikke dus ut for langt opp mot øyebrynet, dette vil da fort se 80-talls ut. Ha også øyeskygge under øyet som du duser ut på samme måte. Avslutt med en kajal i passende farge på våtkanten.

Tenk stilhistorie - 50 tallet

Bruk en lys basefarge på øyelokket. Bruk en sort eller brun flytende liner over øyet. Husk å avslutt i en tynn vinge som svinger seg oppover for å åpne øyet. Ha på mascara til slutt.

Hvis du vil være litt vågal

Tenk 80-tallet og jobb med tre ulike farger. Eksempelvis rosa, blå og turkis. Trekk øyenskyggen mot øyenbrynet og avslutt med en knallblå liner på våtkanten for å få 80-tallsstilen.

90-talls

90-tallet er også tilbake igjen. Tenk farger i brun- og korall/rosa toner. Disse fargene er supre til å fremheve blå og grønne øyne!

Les flere saker om mote og velvære på Kvinneguiden.no

Jevnt og stilfullt

Det viktigste å tenke på når du sminker øynene dine, er å kke trekke øyenskyggen for langt oppover eller nedover rundt øynene .Da kan makeupen fort se mislykket ut.

- Hold deg til området der øyesminken skal være og husk å duse ut overganger slik at øyeskyggen får en jevn overgang.

Les hele saken på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse