ANNONSE
Annonse

Slik overvinner du utroskap

Hvordan kan du noensinne klare å tilgi partneren din for utroskap?

Har kjæresten eller ektefellen din vært utro? Du kan komme deg gjennom det.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2009 kl 15:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KVINNEGUIDEN.NO: Enten du finner det ut ved å leke detektiv, eller han forteller det til deg selv: Hvordan kan du noensinne klare å tilgi partneren din for utroskap?

Stole på ham igjen?

Psykolog og samlivsekspert Frode Thuen forteller at folk takler utroskap på ulike måter, ikke minst fordi tillitsbruddet kan være så mangt.

Men det er uansett to typer utfordringer som man må ta stilling til:

Les også: Hvorfor vil ikke menn binde seg?

- Først må du klare å bearbeide og forsone deg med som har skjedd, og deretter klare å etablere ny tillit til partneren. Begge deler kan være vanskelig, men begge deler er avgjørende for å komme videre som par, sier psykologen til Kvinneguiden.

Ville du klart å stole på kjæresten din igjen dersom du fant ut at han var utro mot deg? Ville det vært forskjell om han valgte å avsløre det selv, eller at du tok ham på fersken?

Utrygghet

- Under slike omstendigheter forutsetter det i hvert fall at partneren tar et veldig tydelig og klart oppgjør med det man har gjort, sier Thuen.

- I motsatt fall er det knapt nok grunn til å stole på vedkommende. Men andre ganger er situasjonen ganske annerledes - for eksempel etter en one-night stand, hvor en selv innrømmer det som har skjedd umiddelbart etterpå. Da vil det være mye lettere å gjenetablere tilliten, legger han til.

Les også: Sjalusi beskytter kjærligheten

- Kan livet bli det samme igjen etter at en av partene har begått utroskap?

- Nei, ikke helt det samme. Ofte sitter man igjen med en utrygghet - og kanskje også en bitterhet, som ikke var der før. Det er liksom noe som er ødelagt for alltid, en uskyld som har forsvunnet, sier Thuen.

Les mer om denne saken på kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse