Slik reagerer de norske stortingspolitikerne på Trump-seieren

Kristin Vinje ved siden av Eirik Milde (H), og med den norske ambassadøren Kåre Aas (nr. to fra venstre) og Yngve Milde (H). FOTO: PRIVAT

– Det er flere Trump-tilhengere der ute enn vi kanskje hadde trodd, som faktisk ønsket et politisk skifte, sier stortingsrepresentant Kristin Vinje fra Korsvoll. Hun har fulgte valginnspurten fra Washingon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2016 kl 17:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kristin Vinje i Det hvite hus
Kristin Vinje rapporterer fra Washington DC etter presidentvalget.

WASHINGTON: Det er «dagen derpå» i USA, og i Washington, der en knippe norske stortingsrepresentanter de siste ukene har vært på observatører i FNs 71. generalforsamling.

Se bildet større

Delegasjonen fra Stortinget består av seks stortingsrepresentanter; fra venstre Kristin Vinje (H), Christian Tynning Bjørnø (A), Rigmor Aasrud (A), Mazyar Keshvari (FrP) stående bak; Geir O. Pedersen, den norske ambassadøren til FN og Geir S. Toskedal (KrF). FOTO: PRIVAT

Der markerte de blant annet FN-dagen i oktober.

Håpet på Hillary

Se bildet større

Geir S. Toskedal (KrF), Kristin Vinje (H), Rigmor Aasrud (A) og Eirik Milde (H) utenfor Det hvite hus.

Blant dem er Kristin Vinje, stortingsrepresentant for Høyre, og bosatt på Korsvoll.

Hun forteller til Nordre Aker Budstikke onsdag morgen, lokal tid, at stemingen er laber hos de fleste de har møtt så langt.

– I går var vi på valgvake ved den norske ambassaden, og tidlig på kvelden var det stor stemning. Det var ikke en Trump-tilhenger å spore! sier Vinje.

Utover kvelden ble det imidlertid mer og mer klart at Trump faktisk ville vinne dette presidentvalget, da dalte også stemningen blant de norske som hadde Hillary Clinton som favoritt.

– Uhyre interessant

– Nå er det avklart; Donald Trump blir USAs 45. president. Det betyr at det er flere Trump-tilhengere der ute enn vi kanskje hadde trodd, som faktisk ønsket et politisk skifte. Det må vi alle respektere, og nå blir det uhyre interessant å følge med på hva dette vil bety for USA, for Norge og for resten av verden! sier Vinje.

Hun er på vei til Det Hvite Hus, en sentral institusjon å besøke akkurat i dag, når vi er i kontakt med henne.

– Senere på dagen skal vi møte både demokrater og republikanere som skal berette om den politiske situasjonen. Vi har en spennende og interessant dag foran oss her i Washington! sier Vinje.

Se bildet større

Kristin Vinje, her utenfor Det hvite hus, dagen etter valget. FOTO: PRIVAT

Her kan du lese om den norske delegasjonens markering av FN-dagen.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse