Slik reiser du til 22. juli-markeringen

Ruter endrer trafikken gjennom Oslo sentrum.

Det forventes mye mennesker til minnemarkeringen på Rådhusplassen søndag. Her fra rosemarkeringen 25. juli. Foto: Foto: Christian Haksø

Du anbefales å reise kollektivt til minnekonserten på Rådhusplassen søndag. Men hver obs på at det kan være endringer i trafikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2012 kl 12:43

SENTRUM: I forbindelse med ettårsmarkeringen for terroren søndag 22. juli er det ventet mange mennesker i Oslo sentrum gjennom hele dagen, og særlig gjelder dette for den nasjonale minnekonserten på Rådhusplassen klokka 20.

LES OGSÅ: Dette er bussen Oslo-folk elsker

Tre grunnregler

Ruter anbefaler at du reiser kollektivt, nettopp på grunn av at mange mennesker med bil vil gjøre kaoset komplett. Men for at alle som ønsker det skal komme seg ned til sentrum, bør du tenke på tre ting:

Beregn god tid. Ha ekstra tålmodighet underveis. Kjøp billett på forhånd.

- Selv om vi gjør alt vi kan for å få publikum til og fra arrangementene i Oslo denne dagen, vil du likevel kunne oppleve stor pågang og ventetid i kollektivtrafikken, spesielt etter at minnekonserten på Rådhusplassen er ferdig cirka klokka 21.30, skriver Ruter på sine hjemmesider.

SITTER DU FAST I OSLO-TRAFIKKEN? LES TRAFIKKNYHETER PÅ BILIOSLO.NO

Det vil være enklest å komme til Rådhusplassen via Dokkveien ved Aker Brygge, Olav Vs gate/Haakon VIIs gate i Vika eller via Akersgata til Rådhusgata.

#- Vi anbefaler derfor å reise til kollektivknutepunktene Jernbanetorget og Nationaltheatret. Stortinget t-banestasjon vil også være aktuell for t-banereisende. På grunn av mye trafikk i etterkant av minnekonserten, anbefaler vi reisende med t-banen å benytte Stortinget eller Jernbanetorget, skriver Ruter.

LES ALT OM 22. JULI-TERROREN HER

Nye traséer

Det blir også noen endrede traséer i forbindelse med minnemarkeringen. Blant annet vil trikk 12 få omkjøring via Nationaltheatret fra klokka 12 søndag og ut dagen.

For buss vil stoppestedene Vestbanen, Vika og Klingenberg flyttes til midlertidig opprettet stoppested på Abelhaugen (ved Utenriksdepartementet) fra klokka 15 og ut dagen.

#SE KART OG LES MER OM HVILKE LINJER SOM BERØRES PÅ RUTERS HJEMMESIDER

Ruter ber også reisende om å sørge for returbillett når de reiser inn til sentrum, og husk på at dersom du skal ha med hele familien kan du få familierabatt. Skulle du ha spørsmål underveis utvides åpningstiden hos Ruter, så du kan ringe telefonnummer 177 mellom klokka 08 pg 23, eller besøke servicepunktet på Nationaltheatret, som denne dagen holder åpnet fra klokka 18 til 23.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon