Slik reiser du til 22. juli-markeringen

Ruter endrer trafikken gjennom Oslo sentrum.

Det forventes mye mennesker til minnemarkeringen på Rådhusplassen søndag. Her fra rosemarkeringen 25. juli. FOTO: Foto: Christian Haksø

Du anbefales å reise kollektivt til minnekonserten på Rådhusplassen søndag. Men hver obs på at det kan være endringer i trafikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.07.2012 kl 12:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SENTRUM: I forbindelse med ettårsmarkeringen for terroren søndag 22. juli er det ventet mange mennesker i Oslo sentrum gjennom hele dagen, og særlig gjelder dette for den nasjonale minnekonserten på Rådhusplassen klokka 20.

LES OGSÅ: Dette er bussen Oslo-folk elsker

Tre grunnregler

Ruter anbefaler at du reiser kollektivt, nettopp på grunn av at mange mennesker med bil vil gjøre kaoset komplett. Men for at alle som ønsker det skal komme seg ned til sentrum, bør du tenke på tre ting:

Beregn god tid. Ha ekstra tålmodighet underveis. Kjøp billett på forhånd.

- Selv om vi gjør alt vi kan for å få publikum til og fra arrangementene i Oslo denne dagen, vil du likevel kunne oppleve stor pågang og ventetid i kollektivtrafikken, spesielt etter at minnekonserten på Rådhusplassen er ferdig cirka klokka 21.30, skriver Ruter på sine hjemmesider.

SITTER DU FAST I OSLO-TRAFIKKEN? LES TRAFIKKNYHETER PÅ BILIOSLO.NO

Det vil være enklest å komme til Rådhusplassen via Dokkveien ved Aker Brygge, Olav Vs gate/Haakon VIIs gate i Vika eller via Akersgata til Rådhusgata.

#- Vi anbefaler derfor å reise til kollektivknutepunktene Jernbanetorget og Nationaltheatret. Stortinget t-banestasjon vil også være aktuell for t-banereisende. På grunn av mye trafikk i etterkant av minnekonserten, anbefaler vi reisende med t-banen å benytte Stortinget eller Jernbanetorget, skriver Ruter.

LES ALT OM 22. JULI-TERROREN HER

Nye traséer

Det blir også noen endrede traséer i forbindelse med minnemarkeringen. Blant annet vil trikk 12 få omkjøring via Nationaltheatret fra klokka 12 søndag og ut dagen.

For buss vil stoppestedene Vestbanen, Vika og Klingenberg flyttes til midlertidig opprettet stoppested på Abelhaugen (ved Utenriksdepartementet) fra klokka 15 og ut dagen.

#SE KART OG LES MER OM HVILKE LINJER SOM BERØRES PÅ RUTERS HJEMMESIDER

Ruter ber også reisende om å sørge for returbillett når de reiser inn til sentrum, og husk på at dersom du skal ha med hele familien kan du få familierabatt. Skulle du ha spørsmål underveis utvides åpningstiden hos Ruter, så du kan ringe telefonnummer 177 mellom klokka 08 pg 23, eller besøke servicepunktet på Nationaltheatret, som denne dagen holder åpnet fra klokka 18 til 23.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse