Slik så det ut utenfor Kjelsås Elektro

- Folk har kastet fra seg kjøleskap, senger og sofaer. De er miljøsvin, sier Einar Rudaa.

SLIK SÅ DET: Utsiden av Kjelsås Elektro AS så slik ut sent i forrige uke. I løpet av helgen var det kommet inn enda et stuebord. Foto: Einar Rudaa FOTO: Foto: Einar Rudaa

I halvannet år har Kjelsås Elektro AS blitt nedlesset av søppel, hvitevarer og gamle møbler. Nå er grensen nådd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.06.2014 kl 16:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: - Hva er det som går av folk? Dette er jo miljøsvin og det er i tillegg straffbart, sier daglig leder ved Kjelsås Elektro AS, Einar Rudaa.

Han ønsker ikke å ha det sånn, men føler nå, etter gjentatte ødelagte morgener med gårdsplassen full av søppel, at det må tas affære.

- Vi har allerede satt lås på porten, men det hjelper tydeligvis ikke. Folk sniker seg da rundt huset eller gjennom hekken med søppel og skrot de selv ikke gidder å bli kvitt på en ordentlig måte, sier Rudaa, tydelig oppgitt.

LES OGSÅ: Da broren døde startet problemene for "Sofie"

- En teori

Elektrofirmaet er allerede i gang med å sette opp video-overvåking av det aktuelle området.

- Vi har holdt til i denne kjelleren i over 60 år, midt blant lokalbefolkningen, og det er jo nettopp her vi trives, sier han.

Problemet oppsto ved påsketider i fjor. Rudaa har en teori på hvorfor nettopp dette tidspunktet var avgjørende.

- Det var en forretning med hvitevarer som holdt til i andre etasje, altså rett over oss. Denne butikken la ned driften ved påsketider i fjor. Jeg vet selvsagt ikke, men det har jeg tenkt på, sier han.

LES OGSÅ: Iris og Siri ble funnet i en plastpose i Sofienbergparken

- Tid og penger

Hver uke bruker elektrofirmaet nå to til tre timer på å bære, laste på, kjøre og å laste av alle andres søppel og skrot.

- Det er en miljøstasjon rett nede i gaten her, i Kapellveien, men jeg tror ikke de tar imot møbler og hvitevarer. For å bli kvitt alt må vi kjøre til Brobekkveien, noe som selvsagt koster oss både i tid og penger, sier Rudaa og fortsetter:

- Vi tipser nå lokalavisen for å prøve å få slutt på denne forsøplingen. Det kan ikke fortsette sånn. Men, vi vet snart ikke hva vi skal gjøre for å få satt en stopper for dette.

LES OGSÅ: Gjør opprør mot sneiper på Torshov

Fyller opp plassen

Kjøleskap, komfyrer, tv-apparat, luftfuktere, bord, stoler, sofaer og et gedigent speil. Det finnes tydeligvis ingen grenser for hva som kan dukke opp utenfor elektrofirmaet i Kjelsåsveien.

- Vi fant en dobbeltseng med madrass utenfor her og et kjøleskap med en stor julenisse-magnet på kjøleskapsdøren. I tillegg til det fant vi et gedigent speil og et stuebord dukket opp i løpet av denne helgen, sier Rudaa og fortsetter:

- Mange av tingene er i god stand, eller pent brukt, som jeg pleier å si. Det finnes mange mennesker som sikkert kunne hatt behov for mye av det vi nå må kaste. Det gjør situasjonen enda vanskeligere, avslutter han.

LES OGSÅ: Smadret på trygg planovergang

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse