Slik skal studentene bo

Stilfulle studentbad i Campus G12. FOTO: FREDENSBORG EIENDOM

I begynnelsen av 2018 er 266 splitter nye studentboliger innflyttingsklare i et historisk bygg i Nydalen. Målet er å gi studentene mer enn bare et rom – de skal få et bredere tilbud enn hva man vanligvis får i studentboliger: Det blir både restaurant og Tuftepark.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2017 kl 16:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Det opplyser eiendomsselskapet Fredensborg eiendom, som står bak boligprosjektet med navn Campus G12.

Adressenen er Gjerdrums vei 12, og det er virkelig et bygg med historisk sus, som i løpet av 1. kvartal 2018 skal fylles med studenter.

Se bildet større

Illustrasjonen med den kjente fasaden viser hvordan bygget vil se ut i front. Her blir møteplass og restaurant. FOTO: FREDENSBORG EIENDOM

Det monumentale bygget øverst i Nydalen var kjent som Nydalens Bomuldsspinderi, en del av Nydalens Compagnie. Fabrikken ble etablert på midten av 1800-tallet, og nedlagt på 1960-tallet. Bygget ble senere gjort om til kontorer. Bygget har blant mye annet huset Radio 1 og Heltberg Private Gymnas, som nå ligger på Ullevaal stadion. Nordre Aker Budstikke hadde kontor i bygget i 2016.

LER MER: Her er historien om Nydalens Compagnie og Gjerdrums vei 12, landets største tekstilfabrikk

Restaurant og Tuftepark

Nå banker hovedstadens studenter på døren, og de nye studentboligene står klare for utleie fra første kvartal 2018.

– Når Campus G12 åpner dørene blir det ikke bare splitter nye leiligheter. Bygget vil også huse en restaurant med uteservering, stort uteområde og en Tuftepark på baksiden. I tillegg vil studentene i bygget kunne benytte seg av G12 STUDIO, et fellesområde inne i bygget hvor de kan samles for ulike sosiale arrangementer, forteller Håvard Staff Brenno, utleie og markedsdirektør for Fredensborg.

Se bildet større

Baksiden av Gjerdrums vei 12, sett med ryggen mot Nydalsfossen. Her blir det etablert en Tuftepark. FOTO: FREDENSBORG EIENDOM

Ønsker å engasjere studentene

Med Campus G12 ønsker Fredensborg å skape et enda sterkere fellesskap innad i studentmiljøet. Målet er at studentene selv skal kunne engasjere seg i en del av den operative driften, som å arrangere sosiale arrangementer på campusen.

– Vi har lagt stor vekt på at dette skal være en sosial arena med attraktive fellesområder som kan knytte studentene enda tettere sammen. Det historiske bygget gir en unik atmosfære som vi mener kommer til å berike studietiden. Dette blir en trygg og sosial møteplass for hovedstadens studenter, sier Brenno.

Studentboligene ligger sentralt til i Nydalen, tett på både bylivet og naturen. Ved siden av – og delvis under – bygget renner Akerselva. Marka med turmuligheter, og skiløyper om vinteren, ligger ikke langt unna.

Se bildet større

Slik vil studenthyblene se ut. FOTO: FREDENSBORG EIENDOM

Innflytningsklare boliger er planlagt etter jul, men allerede har en rekke studenter meldt sin interesse, ifølge Fredensborg.

– Responsen har allerede vært stor, så vi merker at vi åpenbart treffer et behov blant studentene. Det er nok mange studenter som ikke har mulighet til å kjøpe egen bolig, så vår visjon er å skape trygge og gode hjem for de som ønsker å leie. Vi gleder oss til å åpne dørene på nyåret, avslutter Brenno.

Se bildet større

Fabrikkbyggets karakter er synlig i leilighetene, hvor det er høyt under taket. Det utnyttes med hems. FOTO: FREDENSBORG EIENDOM

«Studentlandsby»

Det var Avantor som først la frem planene om studentboliger i Gjerdrums vei 12. Senere ble eiendommen solgt til Fredensborg eiendom, som har gjort om det historiske bygget til boliger.

Rett over Akerselva, i Gjerdrums vei 10, blir det enda flere studentboliger. Der skal Studensamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) omgjøre et annet historisk industribygg, fra Nydalens Compagnies dager, til leiligheter. I tillegg skal de oppføre flere nybygg. Tilsammen blir det i overkant av 400 studentboliger med adresse Gjerdrums vei 10.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse