Annonse: Amfi Ullevaal

Slik styrker du immunforsvaret i den mørkeste tiden

... og her er de beste tipsene til hva du faktisk kan gjøre når forkjølelsen har satt inn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 15:56

AMFI ULLEVAAL: Kong Vinter har inntatt hovedstaden. Med seg har ikke årstiden bare kuldegrader og hvitt gull i form av snø, men også forkjølelses- og influsensaplager.

Så hvordan kan du forebygge sykdom, eller lindre smertene når maskineriet ditt er gjennomsyret av bakterier?

– For mange er det lurt å spise C- og D-vitaminer nå i den mørkeste tiden. Ellers anbefaler vi solhatt- og svarthyllprodukter. Vi har flere merker og kombinasjoner å tilby her, i periodene du brygger på noe, eller står midt i det, sier Jørn Krogstad, daglig leder ved helsekostbutikken Life på AMFI Ullevaal.

Han tipser om hvitløksprodukter og betaglukaner, når du ikke får hentet deg helt inn, eller til stadighet får tilbakefall.

Sunn fornuft

Jørn har drevet helsekostbutikk på Ullevaal siden 1999.

– Så gjelder selvfølgelig, som alltid, de «vanlige» sunn fornuft-reglene: Spis sunt og variert, med mest mulig økologiske råvarer, få nok søvn, frisk luft, og mosjoner etter et mønster som passer din hverdag, som lar seg gjennomføre over tid, sier rutinerte Jørn, som har tatt i mot kunder på Ullevaal siden oppstarten i 1999.

Her finner du helsekostkjedens standardsortiment, men også produkter som er tilpasset beliggenheten i Oslo.

– Hos Life Ullevaal har alltid økologiske og vegetabilske matvarer vært i fokus, så vi tilpasser utvalget av dette etter etterspørsel og trender i tiden, sier den daglige lederen som assisteres av ansatte som også jobber i andre Life-butikker.

Sønnen til sin far

Selv har han tilhørt den aktuelle bransjen så å si hele livet. Jørns pappa var nemlig en av de første som startet en helsekostforretning i Oslo tidlig på 1970-tallet.

– Mye har skjedd siden da, det har vært en artig bransje å følge. Fra å være noe sært og egentlig litt «skummelt» som et lite fåtall av befolkningen brydde seg noe om, er helsekostprodukter nå allemannseie, og en selvfølgelig del av hverdagen til mange, sier erfarne Jørn - og legger til at han setter stor pris på de besøkende ved AMFI Ullevaal.

– Det er utrolig mange hyggelige, koselige, og interressante kunder på Ullevaal, og jeg er veldig glad i å prate med folk, det er vel egentlig hovedgrunnen til at jeg trives så godt, og har holdt meg til denne bransjen. Alle er hvertfall hjertelig velkomne innom for å ta en prat, sier Jørn.

Ekspertens tips:

Kyolic er et japansk hvitløksprodukt, og anbefales av Jørn.

Kyolic er et japansk hvitløksprodukt som er helt enestående og unikt, blant annet fordi produksjonen består av en lagringsprosess på to år. Det er så langt 750 studier på produktet, som går på å bevare hjertehelsen, normale kolesterolverdier, og immunsystemets normale funksjon.

Bio-Strath er et annerkjent, sveitsisk preparat som har vært på markedet i over 50 år. Produktet er et 100 prosent naturlig urtegjærekstrakt som er veldig næringsrikt og har et høyt B-vitamin innhold. Ekstraktet kan øke kroppens motstandskraft blant annet på grunn av innholdet av betaglukaner.

Les mer om Life her!

Besøk AMFI Ullevaal sine nettsider!