ANNONSE
Annonse

Bla-bla-bla-baby:

Slik takler du babymaset

MAS: Ikke alle takler det "you've got to see the baby"-aktige moduset som mange nybakte mødre forsvinner inn i.

Lei av venninner som pjatter om barn hele tiden? De er kanskje bare misunnelige på fritiden din.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2009 kl 09:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KVINNEGUIDEN.NO: En kvinne i Kvinneguidens forum har skapt stor debatt rundt temaet etter et innlegget der hun irriterer seg over venninnene som mener hun "ikke har kommet like langt i livet som dem".

- De sier: "Bare vent til du er kommet like langt i livet som oss, da får du se! Men først må du jo finne deg en mann!", skriver kvinnen på forumet.

Les også: Ferske mødre selvopptatte?

Be om forståelse

Kjenner du deg igjen? Vi spurte personlig coach og spesialist på bedre kommunikasjon, Anne Helene Grøntoft hvordan man skal takle en slik situasjon.

- Det er opp til hver enkelt hva man oppfatter som viktig, og det er samtidig nødvendig å akseptere hverandres prioriteringer, sier Grøntoft til Kvinneguiden.

Les også: Graviditet for nybegynnere

For å unngå en stor krangel mener coachen at du må være tydelig og ikke holde tilbake hva du føler. Men vær vennlig;

- Be om respekt for ditt valg og vær tydelig på at du har valgt dette.

- Du kan for eksempel si: "Jeg gleder meg på dine vegne og skjønner at dette er helt riktig for deg, men jeg er ikke der helt enda. Min tid kommer senere, og jeg håper at du kan ha forståelse for at det kan bli litt mye for meg når det bare blir babysnakk hele tiden", foreslår coachen.

Les også: Sex under svangerskapet

Misunnelige på friheten din

Hun utelukker ikke at noen småbarnsmødre ubevisst kan være litt misunnelige på dem som enda har sin "frihet", siden man som mor kan bli ganske sliten av våkennetter, tidsklemme og syke barn som må hentes i barnehagen.

Les også: Oppgitt over skrekkhistoriene

Dessuten mener coachen at "ammetåken" kan gjøre det vanskelig å delta i en fornuftig diskusjon siden følelsene svinger og hormonene presser på. Hun foreslår at du lar de nybakte mødrene få bruke tiden de trenger på å gjennomleve den store omveltningen det innebærer å få barn.

- La de nybakte mødrene få leve litt i ammetåken de første månedene. Husk på at mange er veldig slitne etter fødselen. Noen opplever voldsom opptur, mens andre opplever nedtur, sier Grøntoft.

Les hele saken på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse