Slik takler du første jul med svigers

SVIGERSJUL: Man må rett og slett inngå kompromisser i julen, men det handler om at alle skal ha det bra sammen.

Du trenger ikke grue deg: Slik takler du julekvelden hos svigerfamilien!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2008 kl 15:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KVINNEGUIDEN.NO: Julen handler for mange først og fremst om satte tradisjoner og det er viktig å gjøre det man pleier på juleaften. Så hva gjør du når du må løsrive deg fra din familie og feire jul sammen med svigerfamilien?

Les også: Når svigermor kupper bryllupsplanleggingen

Vær forberedt

Ekteskapsrådgiver Birte S. Lunde mener at du og din kjæreste må prate sammen på forhånd og bli enige i god tid i forveien.

- Hvis du skal feire jul med din svigerfamilie, er det viktig at partneren forbereder deg på hva hans familie vanligvis gjør hver jul. Er du godt forberedt kan det bli riktig så hyggelig. I tillegg går det an å si til familien at dere to ønsker å være litt for dere selv utpå kvelden - dersom dere trenger tid sammen, sier Lunde til Kvinneguiden.

Synes du det er vanskelig å ikke skulle være sammen med din familie på juleaften, skal du fortelle kjæresten din dette.

- Gå forsiktig frem slik at du ikke sårer partneren din, men vær ærlig. Dere må etterstreve å finne en løsning som gjør at begge familiene får delta i deres jul på en eller annen måte, sier Lunde.

Finn en løsning sammen

Får dere ikke julekabalen til å gå opp slik at den ene familien blir forfordelt, kan dere for eksempel finne tid til litt lengre sommerferie med den "tapende" part.

Ekteskapsrådgiveren forteller at enkelte par velger å feire jul hver for seg, særlig dersom det er sykdom i familien og en ensom forelder skal slippe å være alene i julen. En annen vanlig løsning er å feire jul hos familiene annenhvert år;

- Dere kan også være hos den enes familie på julekvelden og dra til den andres familie på første juledag dersom avstanden ikke er så stor, sier Lunde.

Hun mener at dere som par må tenke over hva som er viktig for dere to. Snakk sammen, kom med forslag og stryk de som ikke passer - helt til dere er blitt enige om hva som er den beste løsningen.

- Unngå at noen ender opp som taperen og husk at man må være litt storsinnet i julen, sier Lunde.

Les flere saker om sex og samliv på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse