Guide: Slik velger du riktig Blu-ray-spiller

TIPS: Her får du tips om hva du bør se etter dersom du skal kjøpe Blu-ray-spiller.

Utvalget av Blu-ray-spillere øker og prisene faller.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.08.2009 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AUDIOVISUELT.NO: Etter hvert som prisene på spillerne stadig blir mer levelige og antall filmtitler er økende, blir det å investere i en Blu-ray-spiller desto mer aktuelt for folk flest.

Samtidig blir utvalget av spillere større og større, så valget blir ikke nødvendigvis enklere med tiden.

En Blu-ray-spiller fungerer naturligvis også som en DVD-spiller, slik at du fortsatt klarer deg med én spiller for alle formater og medietyper.

En Blu-ray-spiller bør også kunne spille av de vanligste filformatene fra PC-verdenen og gjerne kunne kople seg opp mot PC-en din direkte.

Sjekk her hvilke Blu-ray-spillere vi anbefaler

Sjekkliste:

Vi anbefaler at du sjekker følgende ved valg av Blu-ray-spiller:

  • At den har mulighet for oppskalering av DVD-materiale og helst gjør dette på en god måte.
  • At den støtter Blu-ray profil 2.0, eller i det minste enkelt kan oppgraderes til profil 2.0. Dette er viktig dersom du vil utnytte de ekstramulighetene som Blu-ray tilbyr, f.eks. for å laste ned ekstramateriale, spille av filmer over nettet og ta i bruk funksjonalitet som værmelding, nyhetstjenester m.m.
  • At den støtter nyeste revisjon av HDMI - versjon 1.3, som bl.a. innebærer mulighet for å sende de tapsfrie lydformatene Dolby TrueHD og DTS Master Audio fra spilleren for dekoding i forsterkeren.
  • At den støtter avspilling av filmer med 24 Hz bildefrekvens, såkalt 1080/p24. Dette sørger for best mulig flyt i avspillingen av filmer som støtter denne teknikken.
  • At den støtter lydformatene DTS-HD Master Audio og Dolby TrueHD.
  • At den støtter avspilling av en rekke bilde- og videoformater. Eksempelvis er støtte for JPEG og DivX etter vår mening et "must".
  • At den støtter DLNA

— som muliggjør avspilling av medieinnhold fra nettverket

— f.eks. filmer og musikk lagret på PC-en din.

  • At den har trådløs nettverkstilkopling (de færreste har dette enda).

Du må selv gjøre deg opp en mening om hva som er viktig for deg, men jo flere av disse punktene som er oppfylt, desto mer fremtidsrettet og fleksibel er spilleren.

Og som vanlig når det gjelder lyd- og bildeutstyr er det aller beste å testkjøre produktene før du bestemmer deg, men det er jo slett ikke alltid praktisk mulig.

GUIDE: Slik velger du riktig flat-tv

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse