– Slipp 16-åringer til!

May-Brith Døssland (V) håper å skape enighet i bydelsutvalget om en prøveordning med stemmerett for 16-åringer.

Nordre Aker Venstre vil at bydelens 16-åringer skal få gå til stemmeurnene ved kommunevalget i 2011.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2008 kl 13:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Venstres lokallag i bydelen vil fremme forslaget om et prøveprosjekt med stemmerett for 16-åringer, for bydelsutvalget (BU) etter sommeren. Det lover BU-representant og leder av Kultur- og oppvekstkomiteen, May-Brith Døssland (V).

– Får plikter

Forslaget kommer etter at bystyret avviste bystyrerepresentant og leder i Oslo Venstre, Toril Berge fra Nordre Aker, sitt forslag om å gi stemmerett til 16-åringer ved kommunevalget i 2011. Nå går flere lokallag i Venstre sammen for å samle støtte til forslaget i bydelene.

– 16- og 17-åringer får stadig flere plikter og valg, da bør de også få være med å bestemme over kommunen sin, sier Døssland.

Tar de unge på alvor

Hun håper på støtte til forslaget fra samtlige partier i BU.

– Bydelsutvalget har hele tiden jobbet tverrpolitisk for direktevalg. Å utvide dette til nå å søke om forsøksordning for 16 års stemmerett til bydelsvalget, vil være en klar og fornuftig videreføring av arbeidet for utvidet demokrati. Nordre Aker Venstre vil ta ungdom og folkedemokratiet på alvor. Å ta ungdom på alvor vil si å erkjenne at de har erfaringer, kunnskap og kreativitet, som er viktige for de politiske valg som skal gjøres, sier Døssland.

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har tidligere uttalt at hun ønsket å åpne for kommunale forsøk med stemmerett for 16 åringer.

– Det er svært positivt at det nå kan bli åpnet for forsøk, og bydel Nordre Aker må snarest melde sin interesse for å bli en forsøksbydel, avslutter Døssland.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse