Slutt for trykte rutehefter

FOTO: RUTER

– De som ikke ønsker å bruke de digitale kanalene, og ikke har mulighet til å skrive ut selv, kan henvende seg til kundesentrene våre og få hjelp til å skrive ut rutetabeller der, ifølge Ruter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2016 kl 08:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Fra 13. juni vil det ikke lenger være mulig å få tak i de trykte ruteheftene. Fortvil ikke, det finnes mange andre enkle måter å finne rutetidene på.

– Ruteheftene har vært en trofast informasjonskilde i mange år, men nå er tiden moden for å la andre kanaler overta, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

LES OGSÅ: Benjamin ble døpt i Akerselva

Ulike løsninger tilpasset kundenes behov

Ruter skriver videre i pressemelding at fordelen med ruteinformasjon på ruter.no og RuteReise-appen, er at informasjonen alltid er oppdatert med de siste endringene. Rutetabellene får samtidig en ansiktsløftning med nytt utseende, større skrift og et format tilpasset A4-utskrift, slik at de lettere kan skrives ut for de som ønsker det.

- De fleste kollektivreisende planlegger i dag reisen på ruter.no eller med RuterReise. Vi er samtidig veldig opptatt av at alle fortsatt skal ha mulighet til å skaffe informasjon om når bussen, trikken, båten eller T-banen går. Derfor tilbyr vi flere ulike måter å skaffe ruteinformasjon på, slik at kundene kan velge den løsningen som passer dem best, sier Johansen.

Kan skrives ut

De som ikke ønsker å bruke de digitale kanalene, og ikke har mulighet til å skrive ut selv, kan henvende seg til kundesentrene våre og få hjelp til å skrive ut rutetabeller der. Det er også mulig å bestille utskrift av rutetabeller som tilsendes i posten ved å henvende deg til oss på telefon 177.

LES OGSÅ: Løper du i trapper? Hvor effektivt er det egentlig?

Brukes bare en gang før de kastes

Ruter trykket i 2015 1,2 millioner rutehefter i 39 ulike utgaver. Til dette gikk det med ca. 110 tonn papir. Tidligere har andre store kollektivselskap som Skyss, AtB, NSB, Kolombus og Brakar sluttet å trykke ruteheftene. De siste utgavene av ruteheftene i Oslo og Akershus ble trykket til ruteendringen 3. april i år.

- Mange rutehefter brukes bare en gang før de går i søpla, enten på bussen eller på bussholdeplassen. Ruteheftene blir også raskt utdaterte og har vært ressurskrevende å trykke og distribuere. Nå får kundene alltid oppdatert ruteinformasjon, samtidig som de sparer miljøet, sier Johansen.

Ruteheftene vil være tilgjengelig i transportmidlene til 13. juni. Etter dette vil de bli samlet inn og restopplaget deles ut ved henvendelse til kundesentrene eller på telefon 177, til det er tomt.

Alle tabellene, bortsett fra T-banen, vil være klare i nye versjoner før 13. juni.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse