Småpenger blir barneskole

Takket være engasjerte osloelever når SOS barnebyer målet sitt om å samle inn 100.000 kroner i femtiøringer.

TUNGT: Én femtiøring veier ikke stort, men 200.000 av dem veier over 700 kilo. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Takket være engasjerte skoleelever når SOS barnebyer målet sitt om å samle inn 100.000 kroner i femtiøringer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2012 kl 15:10

OSLO: SOS barnebyers frivillige startet nylig en innsamlingsaksjon, der de utfordret osloskoler til å samle inn femtiøringer til et godt formål.

LES OGSÅ: Små ører til stor hjelp

Pengene skal gå uavkortet til renovering av en gammel skole og bygging av en helt ny skole i en barneby i Mwanza i Tanzania.

720 kilo småpenger

Ved siste opptelling av femtiøringer fra osloskolene var det kommet inn så mye som 80.000 kroner.

- Med det som er kommet inn fra bedrifter og ulike aktører i næringslivet vil målet om 100.000 kroner mest sannsynlig bli nådd, opplyser Joanna Merker i SOS barnebyer.

Det tilsvarer 200.000 femtiøringer og cirka 720 kilo i vekt.

13 skoler har vært med på innsamlingsaksjonen, og aller flest femtiøringer kom det inn fra Godlia skole.

De bidro med et samlet beløp på 13.646,50 kroner, fordelt på 13 klasser.

Takker alle elevene

De frivillige bak innsamlingsaksjonen er strålende fornøyd med resultatet.

- Vi ønsker først og fremst å takke alle skolene og de engasjerte barna som har bidratt til å samle inn over 80.000 kroner i femtiøringer den siste tiden. Det er flott å se at barn hjelper barn, og at denne aksjonen har engasjert både store og små til å gjøre en frivillig innsats for andre, sier Solveig Hauge, Lykke Kieler og Tonje Ruud Camacho i SOS barnebyer.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...