Snadder av tørrfisk

 

En av Norges store kulturråvarer skal bli ekstra synlig i 2008.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MAT: Ti år på kokkelandslaget. Medeier av kokkekollektivet Flavours. Aktuell med kokeboken" Mat og drikke". Sølvvinner i Bocuse d´or. Vinner av Global chef Nord- Europa 2007.

Se bildet større

EGGENDE VARIANT: Plukkfisk av tørrfisk samt bløtkokte egg, poteter og kremfløte.

Først når tørrfisken fraktes langt fra sitt hjemland, får fisken den populariteten den fortjener. Dette har Eksportutvalget for fisk tenkt å gjøre noe med. Nå satser de ekstra hardt på markedsføring av tørrfisk – også i Norge – og i løpet av året skal kapteinen på kokkelandslaget, Sven Erik Renaa, ut med en bok om temaet. Her får man tørrfisk servert på måter du kanskje ikke hadde drømt om. Gjerne på asiatisk eller italiensk manér – eller akkompagnert av en frisk rød saus av granatepler.

En av tørrfiskens utfordringer er hvordan den bør selges. Det er ikke rart at mange kvier seg for å velge en råvare som bør vannes ut i opptil åtte dager, men vannet ut og filetert tror jeg tørrfisken vil gå hjem hos langt flere nordmenn.

– Hva er det som er så spesielt med denne råvaren, spurte jeg Sven Erik.

– Den har en morsom konsistens og er utfordrende å jobbe med, sa han. – Dessuten har tørrfisk en smak som er unik. Den kan sammenliknes med en bra, moden ost, altså appellerer den særlig til folk som ønsker en ny dimensjon på smaken.

#Av Tom-Victor Gausdal

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse